Connect with us

technokrata

Nem a Blu-ray támogatására

Smart home

Nem a Blu-ray támogatására

A Microsoft továbbra sem néz jó szemmel a Blu-ray-re.

Egy hivatalos blogban olvasható bejegyzés szerint a Microsoftnak nincs és nem is volt terve a Blu-ray támogatására Xbox 360 játékkonzolját tekintve. Ismeretes, hogy a lassan másfél éve piacon levő játékgép alapkiépítettségben egyik következő generációs optikai formátumot sem támogatja – csak beépített DVD-meghajtóval rendelkezik. Az azonban már szóba került, hogy külső egységként HD DVD drive-ot lehessen hozzá csatlakozni, és ettől Redmond sem zárkózott el. Ennek legfőbb oka, hogy a két konkurens közül ez utóbbi mellett állt ki. Elsősorban azért, mert a rivális Blu-ray formátum a Sony bábáskodásával született meg, és az az Xboxok legnagyobb vetélytársa, a Playstation 3 alapfelszereltségéhez tartozik.

Így már nem is meglepő, hogy a Microsoft nem akarja semmilyen eszközzel sem segíteni a BD terjedését. „Csak tisztázni szerettünk volna néhány, téves információkat tartalmazó szóbeszédet az Xbox 360 és a Blu-ray viszonyáról. Egyszerűen ezek a beszámolók nem igazak.” – mondta John Rodman, a Microsoft Xbox részlegéért felelős kapcsolattartója. A hónap elején ugyanis a brit Gizmodo blog közzétett egy pletykát, miszerint lehetséges, hogy a konzolhoz megjelenik a Sony optikai meghajtója, külső, csatlakoztatható egységként.

Azért is érdekes a témakör boncolgatása, mert a Microsoftnak valamit lépnie kell, ha mégis a Blu-ray lesz a befutó. Ugyan világszinten nagyjából kiegyenlített az állás, azonban az európai „erős bástyától” eltekintve szinten mindenhol a Blu-ray vezet. Ugyanakkor nem engedheti meg magának még egy Microsoft kaliberű cég sem, hogy szembe menjen a trendekkel. „Bármelyik formátum nyer is, mi megoldást fogunk kínálni.” – nyilatkozta korábban Neil Thompson, a Microsoft egyik regionális vezetője.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom