Connect with us

technokrata

178 centis HD LCD TV és színes e-papír

Smart home

178 centis HD LCD TV és színes e-papír

A Samsung vadonatúj fejlesztései: 178 cm-es, 100 Hz-es full HD LCD; hajlékony, színes e-papír valamint a 101 cm-es LED háttérvilágításos „Év képernyője”.

A Samsung Electronics a május 22. és 24. között rendezendő SID 2007-en (Society for Display) kiállítja két vezető termékét, valamint néhány koncepció-prototípust. A 45. alkalommal megtartott kiállításon a Samsung bemutatja 101 cm-es, LED háttérvilágítású LCD TV-jét, amely elnyerte az idei év SID aranyérmét, mint az „Év képernyője”. A 101 cm-es LED háttérvilágításos képernyő aktuális dinamikus kontrasztaránya 10 000:1, ami ötször nagyobb, mint a CCFL háttérvilágításos LCD képernyőké. A színtelítettség is magasabb a korábbiaknál, mégpedig az NTSC szabvány 105%-a. Ezek a fejlesztések segítenek abban, hogy a LED háttérvilágításos LCD TV-k bekerüljenek a fő piaci áramlatba.

A technikai és minőségi vívmányok bemutatóján a legnagyobb tömeggyártásra készült LCD TV-képernyőt is bemutatják. A Samsung saját 100 Hz Motion Plus technológiájával ellátott új 101 cm-es LCD képernyő a rendelkezésre álló képkocka információk közé köztes fázist mutató képkockákat számol ki és szúr be, amitől a mozgóképek kristálytiszták lesznek.

Szintén nagy érdeklődésre tarthat számot a világ legnagyobb, Samsung által kiállított színes „elektronikus papírja” (e-papír), vagyis egy olyan hajlékony műanyag kijelző, amely még akkor is torzítatlan színes képet mutat, ha a felületét meghajlítjuk. Az A4-es méretű, 36 cm-es átlójú e-papír még arra is képes, hogy kikapcsolás után továbbra is mutasson egy állóképet. Ehhez a koncepciómodellhez a cég 130°C-os alacsony hőmérsékletű amorf (nem kristályos) szilikon-adalékot alkalmazott, hogy megakadályozza a műanyag hordozó torzulását.

A színes e-papíron kívül a kiállításon debütál a világ legnagyobb (101 cm-es) fekete-fehér e-papírja is. A kijelző egy EPD (elektroforetikus kijelző), amely alkalmas extra méretű digitális kijelzők (DID-ek) létrehozására, HD felbontással (1366×768 pixel). Ezen tulajdonságai mellett fogyasztása is kiemelkedően alacsony: egy kép/percnél 300mW-ra van szüksége, ami a hagyományos LCD kijelző ezen értékének 1/1500-ad része.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle