Connect with us

technokrata

Smart home

Starcraft 2

Készül minden idők egyik legsikeresebb stratégiai játékának folytatása. Információk és bemutatóvideó itt.

Szerte a világon nagy népszerűségnek örvend a Blizzard által fejlesztett Starcraft stratégiai játék, ahol a terran, a protoss és a zerg fajok folytatnak soha véget nem érő csatákat egymás ellen. A valósidejű stratégia (real time strategy, RTS) különösen Dél-Koreában kedvelt szórakozási forma – az országban komoly versenyeket rendeznek, amelyeket a televízió is közvetít. Nem meglepő hát, hogy ebben az országban leplezte le a fejlesztő a Starcraft második részét.

Mike Morhaime, a Blizzard elnöke rajongók és újságírók tömege előtt jelentette be, hogy az elmúlt napokig titokban tartott következő szoftveruk a stratégiai játék rajongóinak készül. Ennek kapcsán kiadtak egy közel 20 perces bemutatóvideót is, amiben jól látható, hogy habár első ránézésre ugyanaz a látvány fogadja az érdeklődőt, a Starcraft sokat fejlődött. Látványosabb grafika, újabb egységek – az alapvető feladat azonban változatlan maradt. A játékosoknak ismét az a céljuk, hogy egy bázist kvázi a nulláról felépítve jobban taktikázzanak az ellenségnél, és annak egységeit megsemmisítsék.

Pontosan még nem ismert, hogy mikor kerül a boltok polcaira a Starcraft 2, egyelőre annyit lehet csak tudni, hogy 2008 elejére várható. Aki egy kicsit is jártasabb a játékok világában, tudhatja, hogy a Blizzard nem éppen rekordtempójú fejlesztéseiről ismert – cserébe viszont az általa létrehozott játékok (Diablo 1-2, Starcraft, Warcraft 1-2-3, World of Warcraft) szinte mindig nagyot szóltak és maradandó élményeket hoztak a szórakozni vágyóknak. Reméljük, így lesz ez a Starcraft 2. része kapcsán is. És amíg kedvenc hidraliskjeink hordáinak második generációját irányítás alá vehetjük, ez a nagyfelbontású bemutatóvideó csillapíthatja az érdeklődés lázát (figyelem, több mint 250 MB!).Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek