Connect with us

technokrata

„Megolvadt a notebookom!”

Smart home

„Megolvadt a notebookom!”

Nem bírta a filmlejátszást a hordozható számítógép.

Mi a legnagyobb veszélyforrás egy noteszgépnél? Egyértelműen a túlhevülés, ami talán egyik számítástechnikai eszköznél sem jelent akkora problémát, mint a notebookok esetében. Többször beszámoltunk már kigyullad, felrobbant eszközökről (egy különösen látványos, lángoló noteszgépről készült videó itt meg is tekinthető), az viszont valóban ritkaságszámba menő esemény, ha a kis masina háza a túl nagy hőmennyiségtől egyszerűen megolvad.

Egy német Macbook tulajdonossal pedig ez történt nemrég, számolt be az esetről az Appledefects.com. A gyanútlan felhasználó éppen a Scary Movie DVD-t nézte a kis eszközön, amikor a készülék háza (természetesen műanyag borításról van szó) elkezdett deformálódni. A gyors mérések azt mutatták, hogy a belül dolgozó Core Duo processzor (minden energiatakarékos és fogyasztáscsökkentő funkciója ellenére) 95 Celsius fokra hevült fel; a CPU-tól eltávozó hőnek pedig egyszerűen nem tudott ellenállni a készülékház.

A Macbook az áramtalanítást és a lehűlést követően végül elkerült egy helyi Apple szervizbe, ahol a felhasználó készülékét kicserélték egy „nem olvadó” változatra, szóval akár happy endnek is nevezhető a történet. Eltekintve attól a döbbenettől, amit a puhává váló műanyag látványa jelenthetett. További képek az alábbi linken.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle