Connect with us

technokrata

Részletes infók a legnagyobb notebookról

Smart home

Részletes infók a legnagyobb notebookról

A 20,1 colos kijelző még asztali kategóriában is hatalmasnak számít, nemhogy „hordozható” számítógépeknél.

Nemrég írtunk a HP HDX noteszgépéről, amely kategóriájában az egyik legnagyobbnak számít. A Pavilion sorozatot erősítő eszköz (ami már egyáltalán nem érdemli ki a kis jelzőt) részletes adataival akkor adósok maradtunk, de mivel olvasóink élénken érdeklődtek iránta, ezért most közreadjuk az azóta napvilágot látott információkat.

Az alapot az Intel Centrino platformja adja: egy Core 2 Duo processzor (T7700 2,4 GHz) dolgozik a notebookban. Emellé maximálisan 4 GB-nyi memória szerelhető, ami nemhogy Windows XP, de Vista alatt is évekig elegendő lesz. A grafikus teljesítményt az Ati vadonatúj, Mobility Radeon HD 2600 XT videovezérlője adja – a DirectX 10-es GPU 256 MB-nyi memória felett rendelkezik. Kell is a teljesítmény, hogy a 20,1 colos, 1680×1050 pixeles felbontású kijelzőn megfelelő tempóban jelenhessen meg a grafikus tartalom.

Akár két darab 200 GB-os SATA merevlemezzel is megvásárolható lesz a Hewlett-Packard notebookja, amely egyébként eSATA porttal is rendelkezik. Ha ez mégsem lenne elég (ami nehezen elképzelhető), akkor egy kétrétegű DVD±RW írására is képes meghajtó révén kiírhatjuk az adatokat – a drive egyébként a HD DVD-t is kezeli (sajnos csak olvasás szintjén). Az egyetlen, ami helyhiányt okozhat, az a televíziós adások rögzítése, melyre az ATSC/NTSC tuner nyújt lehetőséget.

Hálózati csatlakozás tekintetében is újdonságot hoz a Pavilion laptop: a hagyományosnak mondható gigabites Ethernet mellett a 802.11 összes (ideértve a még csak véglegesítési fázisban levő „n” változatot is) verzióját támogatja. Felkészítették Bluetooth eszközökkel való együttműködésre, valamint rendelkezik HDMI kimenettel is.

A fenti funkciólista után már egyáltalán nem meglepő a közel 6 centiméteres vastagság és a 7 kilogrammos tömeg – a notebook ugyan hordozható, de mégis inkább egy asztalra telepítve érdemes használni. És végül egy kép a készülékről, ami a múltkori hírünkből valamilyen rejtélyes okból kimaradt.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek