Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kivételes hang és képminőség

Smart home

Kivételes hang és képminőség

Tizenöt évvel az első hazai nemlineáris vidéki videó vágórendszer megjelenése után újabb mérföldkövéhez érkezett a helyi televíziózás.

A közeli napokban indul útjára Magyarország első teljesen digitalizált kábeltelevíziójának új napi aktuális műsora. A kivételes minőséget az Alföld TV műszaki hátterének az elmúlt egy év alatt végrehatott, Avid technológiára épülő fejlesztése tette lehetővé.

Az Avid és az Ikegami informatikai alapú technológiák együttes fejlesztésének eredményeként az integrált hírfeldolgozó rendszerek versenyében jelenleg verhetetlen megoldás jött létre. A képi- és hanganyag már a forgatásnál a vágási formátumban rögzül. A nyersanyag abban a pillanatban vágásra kész, amint a technikus az olvasóba helyezi a nagy biztonságú, fejlett katonai technológia alapján fejlesztett rezgéscsillapított merevlemezes háttértárat. Az Ikegami DNS-33W Editcam és az Avid NewsCutter valamint Media Composer legfrissebb 2.7 szoftver párosítás eredményeképpen a szerkesztőnek egyetlen project fájlt kell megnyitnia ahhoz, hogy a projecthez tartozó összes médiafájl megjelenjen. A vágási folyamatok egyszerűsödése rendkívül lerövidíti a vágásidőt. Egy másik program, az Avid Xpress DV illetve Media Composer segítségével iMac számítógépeken történik a forgatott anyagok előkészítése is, vagyis a riporter akár nyersvágott projectet tud menteni, és az Avid NewsCutter vágókban már ez a project kerül megnyitásra és további feldolgozásra. Az adásba kerüléshez szükséges munkafolyamatok így rövidülnek, egyszerűsödnek, ami nemcsak a hatékonyabb működés, de a jobb tartalmi minőség záloga is.

A televízió koncepciójában és infrastruktúrájában is megvalósította azt az elképzelést, miszerint az egyszeri, jól átgondolt, nagyobb összegű, gyökeres fejlesztés már középtávon is meghozza a tulajdonosok által elvárt eredményeket. Az Avid alapokon nyugvó digitális technika által elérhető költségmegtakarítás az analóg szalagos, vagy vegyes technológiáéhoz képest ugyanis mintegy 20-50%. Az azonnali eredmények közé tartozik a meghökkentően magas minőségű kép és a rendkívüli hangminőség. A teljesen digitális, központi osztott háttértáras, nemlineáris vágási technológia SDI videó- és rendszertechnológiával párosul, ezért a szerkesztők, riporterek rendkívüli szabadságot kapnak munkájuk során.

Az Alföld TV számára nem okoz fejfájást a digitális földi sugárzásra történő átállás sem, a rendszer tökéletesen alkalmas akár a DVB-T, akár a DVB-H rendszerben történő sugárzásra, a technikailag elvárható legjobb minőségben. Az Avid termékeire épülő utómunka rendszer és a gyártási folyamatok kialakítása jó alapot biztosít a nagy felbontású (HDTV) televíziós sugárzás elsők között történő elindítására is.

Magyarország talán legjobb képminőségű és hangátvitelű híradóműsorát Debrecenben és környékén az Alföld TV mintegy 200 ezer nézője hamarosan élvezheti. A független, profitorientált televízió stúdió beruházásainak értéke megközelíti a 200 millió forintot – mondta Tóthné Budaházi Judit, az Alföld Televízió ügyvezető igazgatója.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés