Connect with us

technokrata

Videoszerkesztő és DVD-menü készítő szoftver a Coreltől

Smart home

Videoszerkesztő és DVD-menü készítő szoftver a Coreltől

Nagyfelbontású (HD) videotartalmak szerkesztése, 5.1-es hangzás keverése otthoni eszközökkel.

A Ulead VideoStudio 11 és Ulead VideoStudio 11 Plus az otthoni felhasználóknak készült; az első termék, amely AVCHD szerkesztő megoldást, továbbfejlesztett DV-to-DVD varázsló és mozivarázsló opciót, több cím/felirat és overlay eszközöket, valamint quick-fix megoldásokat tartalmaz néhány olyan gyakori videó problémára, mint a szín és színárnyalat beállítás automatikus javítása. A szoftver „minden egyben” megoldást kínál a profi videózáshoz, vetítéshez és Dolby Digital hanggal ellátott DVD-k készítéséhez. Az új változat nem csupán az előző továbbfejlesztése, hiszen a Vista tanúsítvánnyal ellátott szoftvert kibővítették a ma leginkább igényelt funkciókkal.

Az új MPEG optimalizáló (MPEG Optimizer) segít a felhasználóknak a legmegfelelőbb MPEG beállítás kiválasztásában a több formátumú videoklip egyesítését szolgáló renderelésben. Minden egyes klip bitrate-jeinek idővonalon történő megvizsgálása után egy olyan kódolási beállítást javasol, amely a legjobb minőség és sebesség érdekében a legkisebb újrarenderelést biztosítja. A felhasználók így bármikor biztonságosan megállíthatják a renderelést, amikor más számítógépes alkalmazásra van szükségük.

Ugyancsak újdonság a termékkategóriában, hogy a VideoStudio Plus változata Dolby Digital 5.1 Creator technológiát tartalmaz. Ez a megoldás gyorsan és könnyen konvertálja át a 2 csatornájú sztereó hangot Dolby Digital 5.1 hanggá, ezzel is fokozva az otthon egyre népszerűbb házimozi rendszerek előnyét. A versenytársak 5.1 támogatású termékeihez egy beépülő modul (plug-in) beszerzése szükséges.

A szoftver minden ismert formátumot támogat, beleértve a standard és nagyfelbontású videó-, kép- és audió formátumokat. Videót gyakorlatilag bármilyen videó forrásból szerezhetünk: Digitális videokamera (köztük HDV és AVCHD videokamera), merevlemezes videokamera (MOD fájl formátum), USB videokamera eszközök, mobil telefonok, set-top DVD felvevők, digitális és analóg TV készülékek, videomagnó és webkamera.

Az új DV-to-DVD varázslóval a felhasználók gyorsan és egyszerűen alakíthatják át videokamerájukból a digitális videofelvételt DVD-vé. A VideoStudio teljes DVD menüszerkesztő funkciót is tartalmaz, amellyel a felhasználó a multimédia menü segítségével csupán néhány kattintással DVD-t és HD DVD-t készíthet. Gyakorlott felhasználók a Corel SmartScene technológiájának segítségével interaktív, egyéni DVD menüket szerkeszthetnek.

A mozi varázsló új beépített sablonjainak köszönhetően a felhasználók az összetett animáció alkalmazásával személyes videó klipjeikből megalkothatják saját hollywoodi stílusú filmnyitányukat. A kiterjesztett megosztó opcióval a VideoStudio felhasználói az On-the-go technológiának köszönhetően intelligens telefonok és más népszerű mobil eszközök segítségével be is mutathatják videóikat. A VideStudio Plus felhasználói számára előnyt jelent, hogy a terméket támogatják az Apple iPod, Sony PSP, YouTube és Nokia mobiltelefonok.

A képstabilizátorral és fokozott fényszűrővel ellátott VideoStudio számos hasznos funkciót kínál azoknak az új és gyakorlott felhasználóknak, akik időt szeretnének megtakarítani. A színkorrekciós technológiát szabványosító képjavító algoritmusnak köszönhetően az új automatikus szín és színárnyalat (Auto Colour & Tone) funkció automatikusan kijavítja a rögzített felvétel színeit és árnyalatait, amelyek az ideálisnál sötétebb vagy világosabb körülmények között készültek. A DeBlock Filter segítségével megtisztíthatjuk az internetről letöltött tömörített képalkotásokat. Az új DeSnow Filter-rel pedig csökkenthető az analóg forrásról – mint a VHS kazetta – digitalizált videóra jellemző zaj.

Az Ulead VideoStudio 11 Plus amellett, hogy tartalmazza a szabvány változat minden funkcióját, egy tejes, end-to-end HD DVD megoldást kínál, amelynek segítségével a felhasználók proxy nélküli, jól felszerelt gépen nagyfelbontású videofelvételt importálhatnak merevlemezről vagy fejlett nagyfelbontású video formátumból és szerkeszthetnek real time nagy sűrűségű DVD-t. A Corel fejlett PureHD technológiának köszönhetően még a közepes számítógépeken is ugyanolyan egyszerűen lehet szerkeszteni HD-t, mint DV-t. A még gyorsabb és egyszerűbb HD videó megalkotásához a felhasználók a továbbfejlesztett mozi varázslóval, Dolby Digital 5.1 Surround Sounddal teljes felbontású HD filmeket szerkeszthetnek és alkothatnak. A VideoStudio 11 Plus tartalmazza az InterVideo WinDVD 8 Silver programot, amely az első AVCHD tanúsítványt elért univerzális playback szoftver.

Az Ulead VideoStudio 11 Standard és Plus angol nyelvű változata 2007. májusától kapható.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák