Connect with us

technokrata

Súlyos bőrégést és átmeneti vakságot okozhatnak egyes szoláriumcsövek

Smart home

Súlyos bőrégést és átmeneti vakságot okozhatnak egyes szoláriumcsövek

A Philips visszahívja CLEO kompakt barnító fénycsöveit, melyeket főként szoláriumágyakban, arcszoláriumokban alkalmaznak.

Feltételezhető, hogy néhány a megkívánt biztonsági előírásoknak nem megfelelő 15 wattos, Philips CLEO kompakt barnító fénycső végfelhasználók birtokába került – áll a gyártó hivatalos közleményében. Ezen lámpák használatának következménye lehet például súlyos bőrégés vagy a látóképesség átmeneti romlása, elvesztése. Mivel a Philips cég minden lehetséges, ebből adódó kockázatot ki akar küszöbölni, úgy döntött, hogy ezeket a lámpákat visszahívja a piacról.

Ez a döntés a 2006. szeptember 8-ai és 9-ei gyártási dátumú, 080906-os és 090906-os sorozatszámú 15 wattos, Philips CLEO kompakt barnító lámpákat érinti. A fenti napokon gyártott és fenti sorozatszámmal ellátott lámpák közül csak néhány tér el anyagában a megkívánt jellemzőktől. Ezeket a Philips CLEO kompakt barnító lámpákat szoláriumágyakban, arcszoláriumokban használják, néha rovarcsapdákban is.

Az érintett lámpákon a 080906-os és 090906-os sorozatszámok találhatók. A sorozatszámot a barnító fénycső fém foglalatára pecsételték. A Philips CLEO Compact logó és az elektromos teljesítmény magán a fénycsövön található, annak legvégén.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák