Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ha nem akarunk választani a Blu-ray és a HD DVD között

Smart home

Ha nem akarunk választani a Blu-ray és a HD DVD között

Hibrid, szinte minden optikai-lemez formátumot kezelni képes meghajtót jelentett be a HP.

Az újgenerációs optikai lemezek két legfőbb vetélytársa, a Blu-ray és a HD DVD egyike sem volt képes meghódítani a piacot (habár újabb és újabb lépéseket tesznek a cégek a vásárlók kegyeinek elnyeréséért). Anno a DVD+ és – változatoknál hasonló patthelyzet alakult ki, amit a mindkét formátumot kezelni képes hibrid meghajtók oldottak fel. Hasonló akcióra készül most a HP: a vállalat közölte a nyilvánossággal, hogy nemsokára mind a Blu-ray, mind a HD DVD korongokat olvasni képes meghajtókkal rendelkező PC-ket hoz piacra.

A Hewlett-Packard eredetileg a BD (Blu-ray disc) erős támogatójának számított, néhány kérelmét azonban nem vette figyelembe a Blu-ray Association, a formátum mögött álló szervezet, ezért elkezdte támogatni a HD DVD-t is. Ennek eredményeként már néhány hónapja kaphatók azok a konfigurációk (asztali PC és notebook vonalon egyaránt), melyek HD DVD ROM drive-val kerültek forgalomba. Ez desktop kategóriában 200, a noteszgép fronton 400 dollárnyi pluszkiadást jelent a vásárlóknak.

Mától azonban Hewlett-Packard az LG GGW-H10N „Super Multi Blue” meghajtóját is ajánlja számítógépeihez. Ez a hibrid drive képes CD-k, DVD-k és BD-k olvasására és (újra)írására (akár egy, akár kétrétegű adathordozóról van szó), valamint le tudja játszani a HD DVD-ket (ezekre azonban nem tud adatot rögzíteni). Kicsit ront a bejelentés szépségén, hogy az eszközök csak egy hónap múlva, június elejétől lesznek megvásárolhatók (éppen ezért áruk egyelőre nem ismert). Mindazonáltal még így is a HP lesz az első olyan forgalmazó, amely hibrid újgenerációs optikai meghajtót kínál a számítógéptulajdonosok számára.

Az LG hibrid megoldásairól bővebben itt.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés