Connect with us

technokrata

A világ legkisebb AVCHD DVD kamerája

Smart home

A világ legkisebb AVCHD DVD kamerája

A Canon bemutatta legújabb AVCHD videókameráját.

A világ legkisebb AVCHD DVD kamerájával kiváló minőségű 1080i HD felvételek készíthetők 8 centiméter átmérőjű DVD-korongokra. A HR10 már a Canon harmadik HR videokamerája, mellyel egy éven belül megjelent a piacon. Mint a világ legkisebb, közvetlenül DVD-re író AVCHD videókamerája, a HR10 ideális választás lehet azoknak, akik HD formátumban szeretnének videót rögzíteni, és ezt közvetlenül DVD-re szeretnék írni. Alig 530 grammos tömegével és kézbesimuló formáival a HR10 igazi kisméretű, hordozható képalkotó eszköz.

A Canon HD CMOS képérzékelője a 1080i HD szabvány szerinti képet alkot, 1.920×1.080 pixeles felbontással, amelyet a kamera közvetlenül a 8 centiméter átmérőjű -R/-RW/-R kétrétegű DVD-re ír. A CMOS áramkör fejlett zajcsökkentési funkciói kristálytiszta képet eredményeznek, az RGB Primer színszűrő pedig élénk, valósághű színeket ad. A képérzékelő alacsony energiafogyasztása és a hosszú élettartamú akkumulátor biztosítják a hosszú időtartamú felvételek készítését.

Az Instant AF funkció először a Canon professzionális HD kameráiban, az XH A1-ben és az XH G1-ben jelent meg. A kifejezetten a HD követelményeire tervezett Instant AF autofókusz rendszer gyors, és igen pontos élességállítást biztosít, így a felhasználó kizárólag a témára koncentrálhat.

A Super Range képstabilizátor kétféle mozgásérzékelési technikát is alkalmaz, így lehetővé válik, hogy a HR10 a teljes frekvenciatartományon belül csillapíthassa a rezgések hatását – például olyan mozgásoknál, amelyek a normál légzésnél lépnek fel. Ezeket a hagyományos képstabilizátorok nem mindig tudják lekezelni. A Super Range stabilizátor fényképek készítése esetén is kiválóan működik.

A DIGIC DV II processzort már a HD minőségű képalkotás követelményei szerint fejlesztette ki a Canon, így olyan megoldásokat tartalmaz, mint a fejlett zajcsökkentési technológiák, amelyekkel a videókép még kiválóbb minőségű lesz. A processzorral épített készülékek a színeket élénken, a valósághoz leghűbben adják vissza.

A DIGIC DV II lehetővé teszi a nagyfelbontású, 2,07 megapixeles állóképek készítését is, akár HD videó rögzítése közben is – lejátszásnál pedig lehetőség van egy adott képkocka külön képként történő elmentésére. A kamera egyben teljes funkciós digitális fényképezőgép is, a képeket miniSD kártyán tárolja, és olyan lehetőségeket tartalmaz, mint a 9-pontos AiAF autófókusz, a hisztogramok megjelenítése (amelyekkel könnyen ellenőrizhető a kép fényerő-eloszlása), beépített vaku, és PictBridge kompatibilis közvetlen nyomtatás.

A HR10 képes 25P (progresszív) HD felvételkészítésre, így az elkészülő anyag kifejezetten filmszerű lesz. A speciális CINE mód mozifilmszerű színeket kölcsönöz a felvételeknek. Ebben a módban a kamera a felső kategóriás XH kamerákból átvett funkciók segítségével automatikusan beállítja a ˝cine gamma˝, ˝cine matrix˝ és egyéb változókat, amelyek hatására a kép már televízión visszajátszva is mozifilm-hatást kelt. A CINE mód HD és SD módban is használható.

A legtöbb videokamerának a bekapcsolás után néhány másodpercre van szüksége a felvételkész állapot eléréséhez –-a ˝Gyorsindítás˝ funkció azonban éppen azt biztosítja a HR10-nek, hogy szinte azonnal elérje a felvételi módot.

A különálló ˝Gyorsindítás˝ gomb megnyomásakor a kamera energiatakarékos ˝Készenléti˝ módba kerül. A gomb újbóli megnyomását követő egy másodpercen belül elkezdhető a felvétel. Így nem fordulhat elő, hogy a felhasználó elmulaszt olyan kihagyhatatlan alkalmakat, mint például egy gyermek első lépései.

A nagyképernyőt kedvelők könnyedén csatlakoztathatják a kamerát HD-kompatibilis televízióhoz, vagy számítógéphez a HDMI csatlakozó segítségéve: a hang- és a képjel egy kábelen keresztül minőségromlás nélkül jut el a televízióhoz. Az AVCHD DVD-k kompatibilis Blu-ray lejátszókon és számítógépeken is lejátszhatók.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek