Connect with us

technokrata

Webes nem-meghatározás

Smart home

Webes nem-meghatározás

Az Internet segítségével már a hatodik hétben meghatározható a születendő gyermek neme.

A DNS-ekre specializálódott DNA Worldwide 189 angol fontért kínálja módszerét az Interneten, mellyel már a terhesség hatodik hetében kimutatható a születendő gyermek neme. A szülőknek nincs más dolguk, mint a weben keresztül megrendelni a csomagot, az anya ujjából levett vért pedig postán kell feladni. Rövid időn belül levélben, vagy internetes hozzáférés esetén a biztonságos jelszó megadása mellett értesítik a szülőket arról, hogy rózsaszínre vagy kékre fessék a gyermekszobát.

A BBC cikke szerint sokan elítélik a módszert, mivel jelenleg az áldott állapot huszadik hetében, ultrahangos vizsgálat révén lehet biztonságosan megállapítani az embrió nemét, ám ha ez a terhesség korai stádiumában történik – feltéve, hogy nem kívánt eredményt kapnak a szülők – a terhesség megszakítható. Félő, hogy bizonyos országokban így az olyan abortuszok száma is megnövekedhet, ahol az anyát jogellenes fenyegetéssel vették arra rá.

A DNA Worldwide igazgatója, David Nicholson szerint az aggályok feleslegesek, mivel az elmúlt két év eladásai alapján végzett felmérés azt mutatta, hogy vagy a genetikai öröklődés (X kromoszómához kötött rendellenességek) kiküszöbölése miatt fordulnak a szülők a korai nem-meghatározáshoz, vagy annyira izgatottak az új jövevény érkezése miatt, hogy nem bírnak a 20. hétig várni. Bár az igaz, hogy a felmérést csupán amerikai ügyfeleik között végezték el.

Hogy mi is történik pontosan a mikroszkóp tárgylencséjén? A képlet nagyon egyszerű: a laboratóriumi szakemberek az anya vérmintájában az embrió DNS-ei után kutatnak. Ha a horogra egy Y kromoszóma akad, egyértelmű, hogy a gyermek fiúként fog világra jönni, ha egyáltalán nem sikerül Y kromoszómát nyakon csípni, kizárásos alapon a kisbaba lány lesz.



Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle