Connect with us

technokrata

Vezetett már ittasan, nagy sebességgel, miközben SMS-t írt?

Smart home

Vezetett már ittasan, nagy sebességgel, miközben SMS-t írt?

Egy új oktató berendezés segítségével megtudhatjuk milyen részegen, nagy sebességgel, mobilozás közben vezetni.

A közlekedésbiztonsággal foglalkozó RoSPA egy olyan online szimulátort mutatott be, mely megmutatja a sofőröknek, milyen veszélyes a volán mögött ülve gyorsan hajtani, pláne ittasan, vagy mobiltelefont használva. A berendezés rendkívül hatékonyan demonstrálja, hogyan hatnak a féktávolságra, a balesetek mennyiségére, valamint a mit sem sejtő gyalogosok életére a sebesség, az időjárás és a legyengült reflexek összessége. A gépkocsivezetők könnyű szerrel megtapasztalhatják, hogy milyen sokáig tart megállni, amikor egy gyerek az útra kiszaladva egy pattogó labdát próbál becserkészni.

A szimulátor autója három különböző sebességre állítható (5, 20, 45 mérföld/óra) annak érdekében, hogy begyakorolható legyen a normális körülmények között megtett féktávolság, ám veszélyesebbé is tehető a helyzet nedves időjárással, szeszesital fogyasztással, valamint mobilozással. Részletesen megtudható az észleléstől a cselekvésig megtett út nagysága, a fékút, a teljes féktávolság, valamint a gyalogos valószínűsíthető sorsa. A visszajátszás gombbal egy külső felvétel is megtekinthető, amelyben kiemelve látható az észleléstől a cselekvésig megtett távolság, valamint, hogy az autó valójában mennyi utat tenne meg a fékezéstől, és hol van az a pont, amikor a gyereket halálra gázolná.

A szervezet szóvivője szerint a szimulátor révén van esély arra, hogy különösebb fizikai sérülés nélkül döbbenjenek rá a gépkocsivezetők, hogy a nagy sebesség, a mobiltelefon használata, valamint az alkohol fogyasztása milyen veszélyes is valójában.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek