Connect with us

technokrata

Megkarcolja a CD-ket és DVD-ket az Xbox

Smart home

Megkarcolja a CD-ket és DVD-ket az Xbox

A Microsoft beismerő vallomást tett.

Elismerte a redmondi óriásvállalat, hogy Xbox-360 konzolja karcot hagyhat az optikai lemezek felületén. Mint kiderült, azért kerülhet karc a CD-kre, DVD-kre, mert a játékgép olcsólencséje körül hiányzik az a gumitömítés, ami megakadályozná az ehhez hasonló eseteket. A lencse hozzáér a koronghoz, és „szép” koncentrikus köröket vés bele, ami után egyszerűen olvashatatlanná válik a megsérült felület.

Hónapokig tagadta a Microsoft a vádakat, hogy a játékgép kialakítása felelős a fenti esetekért. Redmond állítása szerint amennyiben stabil felületre rakják a konzolt, akkor az Xbox-360 nem okoz sérülést a lemezeken. Nemrég azonban beismerték, hogy nem a felhasználók, hanem a masina hibája okozza a jelenséget. Egy teszt során ugyanis kiderült, hogy a gumitömítés hiánya a ludas, sőt, még akkor is bekövetkezhet a probléma, ha stabil helyzetben van a játékgép. Vagyis gyakori használat során megnő annak a valószínűsége, hogy a felhasználó optikai korongjai sérülést szenvednek.

Az nem tiszta egyelőre, hogy mik lesznek a következmények. Egyes becslések szerint 1 és 2 millió közé tehető azon konzolok száma, amelyek érintettek. Ezek az Xboxok szerte a világon kerültek értékesítésre, tehát nem csak Észak-Amerikára koncentrálódik a jelenség. A Microsoft nem jelentett be globális visszahívási akciót; eddig csupán annyi történt, hogy ígéretet tett a holland Xbox tulajdonosoknak való segítségnyújtásra.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek