Connect with us

technokrata

Maxell: a világ első hordozható iVDR háttértárolója

Smart home

Maxell: a világ első hordozható iVDR háttértárolója

Nagyfelbontású (HD-s) tartalmak minőségvesztés nélküli tárolása.

A Hitachi Maxell bejelentette a világ első hordozható, iVDR szabványú Hard Disk Drive iV háttértárolóját, ami jogvédett nagyfelbontású (HD) tartalmak minőségvesztés nélküli tárolására képes. A tenyérnyi iVDR meghajtó 80 vagy 160 GB digitális tartalom tárolására képes és mindezt 540 Mbit/s adatátviteli sebességgel tudja megtenni. A SAFIA adatvédelmi technológia segítségével, az új iVDR eszköz ideális és biztonságos hordozható megoldást kínál a HD és SD tartalmak rögzítésére és átvitelére.

Az iVDR konzorcium 2002 márciusában alakult. Több mint 50 az iVDR szabvány mellett elkötelezett céget tömörít magába, ami biztos hátteret jelenthet majd a későbbiek folyamán az iVDR gyors és széleskörű elterjedéséhez. Ezeket az iVDR szabványra épülő eszközöket „híd médiának” szánják a felvett digitális tartalmak hordozásához, lejátszásához pl. autóban, asztali és hordozható lejátszókban, TV-hez. Ez utóbbiak között a Hitachi Wooo flat-panel TV képes elsőként fogadni iVDR eszközt.

A Maxell üvegszállal megerősített műanyag borítású házzal rendelkező, hordozható iV Hard Disk Drive-ot tervezett, ami védi a fontos belső egységeket és ellenáll a nagy környezeti hőmérsékleti változásoknak is. A meghajtó rázkódásvédelmi karakterisztikáját továbbfejlesztették, hogy képes legyen a normál használat közben fellépő rázkódásoknak ellenállni.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle