Connect with us

technokrata

Az ember, aki kínos helyzetbe hozta Bill Gates-t (videó)

Smart home

Az ember, aki kínos helyzetbe hozta Bill Gates-t (videó)

Ezúttal nem volt tortadobálás, sem Windows-lefagyás; egészen más célból használták a nyilvánosság erejét a Microsoft vezérével szemben.

Közismertek azok a videók, amelyeken az látszik, hogy Bill Gates kellemetlen helyzetbe került, pusztán azért, mert ő a Microsoft vezetője. Például a Windows 98 egyik első nyilvános demonstrációját bemutató felvételen egy nyomtató csatlakoztatása adta meg a kegyelemdöfést az akkoriban még újdonságként reklámozott plug&play technikának (és okozott a kivetítőn is jól látható kék halált, illetve a nézők körében heves nevetést), és hozta zavarba a redmondi gurut. Egy másik videón tortával dobták meg többször is még 1998-ban, Brüsszelben Gates-t, aki éppen az Európai Unió vezetőivel készült találkozni.

Nos, ezúttal „csak” a nyílt forráskód egyik rajongója zavart meg egy ünnepséget. A Microsoft alapítója nemrég Kínában járt, és a Pekingi Egyetemen tartott beszédet, melyben az ország jövőjéről fejtette ki véleményét. Ezt követően tiszteletbeli címet ajándékoztak Gates-nek, a ceremónia végét azonban egy helyi férfi megzavarta. Felfutott a színpadra, kezében egy „Free software, open source” (ingyen szoftver, nyílt forrás) feliratot tartalmazó nagyméretű papírlappal, amit a feje fölé tartva tiltakozott a Microsoft szoftverlicenelési politikája ellen.

Ugyan alig pár másodpercet töltött a színpadon a kínai férfi, a biztonsági erők a viharos távozást követően elfogták. További sorsa ismeretlen, de tudván az ország kommunista vezetésének szigoráról, nem kizárt, hogy már egy börtönben ülve várja a tárgyalását.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle