Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újabb női felsővezető a Xerox-nál

Smart home

Újabb női felsővezető a Xerox-nál

Az ügyvezető igazgató utáni második pozíciót is nő tölti be a vállalatnál.

2007. április 3-án Ursula M. Burnst nevezték ki a Xerox Corporation elnökévé, akit egyúttal a vállalat igazgatótanácsába is beválasztottak. Burns kinevezésével az Anne Mulcahy ügyvezető igazgató utáni második pozíciót is nő tölti be a Xeroxnál.

Burns (48) korábban a Xerox Business Group Operations részlegénél volt felelős a globális szintű kutatómunkáért, műszaki és marketingtevékenységért, technológiai újításokért, kellékanyagok gyártásáért és a kapcsolódó szolgáltatásokért. Ezen területek irányítását Burns elnökként továbbra is ellátja, csakúgy mint a vállalat információ menedzsment szervezetének vezetését. Az új elnök részt vesz a vállalati stratégia, a HR és a marketing tevékenység irányításában, illetve a globális szintű ügyfelek kezelésében.

A vállalatnál töltött 27 év alatt Burns nagy szerepet vállalt abban, hogy a Xerox mára a dokumentumkezelő rendszerek és szoftverek egyik vezető szállítójává vált. A Burns által irányított technológiai stratégiának köszönhetően a Xerox több mint 100 új terméket mutatott be az elmúlt 3 évben. Az új elnök célja, hogy a Xerox tovább folytassa a színes technológiák és berendezések, illetve a kapcsolódó szolgáltatások és az új üzleti piacok területén elért növekedést.

A műszaki és gépészmérnöki végzettséggel rendelkező elnöknő pályafutása – Anne Mulcahyéhoz hasonlóan – igazi sikertörténet, hiszen Burns 21 éve gyakornokként érkezett a Xeroxhoz. Ezt követően a termékfejlesztés és a tervezés területén dolgozott. 1992 és 2000 között több üzleti csoportot is vezetett, majd 2000-ben a Vállalati Stratégiai Szolgáltatások (Corporate Strategic Services) részleg alelnökévé nevezték ki. 2002 óta állt a Xerox Business Group Operations élén.

Burns kinevezése összhangban áll a Xerox esélyegyenlőségi politikájával, melynek értelmében a vállalat nagy hangsúlyt fektet a családbarát környezet kialakítására és a női alkalmazottak támogatására. Ennek megfelelően a Xerox 2004 óta minden évben szerepel az amerikai üzletasszonyok és női szakemberek szervezete, a NAFE (National Association for Executive Women) által összeállított „Vállalatok a női vezetőkért” toplistáján.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés