Connect with us

Hirdetés

technokrata

Elkelt a százmilliomodik iPod

Smart home

Elkelt a százmilliomodik iPod

Az Apple digitális zenelejátszó platformja minden idők legnagyobb számban értékesített MP3-lejátszója lett.

Az első iPod modell öt és fél éve, 2001. novemberében került az üzletekbe, és azóta az Apple több mint 10 új változatot mutatott be: köztük az iPod öt generációját, valamint két iPod mini, két iPod nano és két iPod shuffle generációt. Az iTunes programmal és a hozzá kapcsolódó online zenebolttal együtt az iPod több tízmillió felhasználó digitális zenehallgatási szokásait változtatta meg.

Az iPod egy páratlan ökoszisztémát is életre keltett. A több mint 4000 különféle speciális iPod kiegészítő között egyaránt megtalálhatók a divatos tokok és a hangszórók is, míg a 2007-es modellévben piacra kerülő gépjárművek jelentős része már gyárilag beépített iPod csatlakozási lehetőséget biztosít.

„Bárhova megyek, két dolog mindig velem utazik: a futócipőm és az iPod. Ha futok, mindig zenét hallgatok. A jó zene igazán ösztönzően hat rám.” – mondta Lance Armstrong, hétszeres Tour de France győztes. Nem csak a sportolók körében aratott tetszést a kis eszköz, hanem közkedveltté vált a harcoló alakulatoknál is. Nemrég még életet is mentett: amint arról mi is beszámoltunk, az Apple készüléke egy amerikai katonát óvott meg egy lövedéktől. Ugyan az iPod „kilehelte lelkét”, de ezzel megvédte tulajdonosának életét.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés