Connect with us

technokrata

Elkelt a százmilliomodik iPod

Smart home

Elkelt a százmilliomodik iPod

Az Apple digitális zenelejátszó platformja minden idők legnagyobb számban értékesített MP3-lejátszója lett.

Az első iPod modell öt és fél éve, 2001. novemberében került az üzletekbe, és azóta az Apple több mint 10 új változatot mutatott be: köztük az iPod öt generációját, valamint két iPod mini, két iPod nano és két iPod shuffle generációt. Az iTunes programmal és a hozzá kapcsolódó online zenebolttal együtt az iPod több tízmillió felhasználó digitális zenehallgatási szokásait változtatta meg.

Az iPod egy páratlan ökoszisztémát is életre keltett. A több mint 4000 különféle speciális iPod kiegészítő között egyaránt megtalálhatók a divatos tokok és a hangszórók is, míg a 2007-es modellévben piacra kerülő gépjárművek jelentős része már gyárilag beépített iPod csatlakozási lehetőséget biztosít.

„Bárhova megyek, két dolog mindig velem utazik: a futócipőm és az iPod. Ha futok, mindig zenét hallgatok. A jó zene igazán ösztönzően hat rám.” – mondta Lance Armstrong, hétszeres Tour de France győztes. Nem csak a sportolók körében aratott tetszést a kis eszköz, hanem közkedveltté vált a harcoló alakulatoknál is. Nemrég még életet is mentett: amint arról mi is beszámoltunk, az Apple készüléke egy amerikai katonát óvott meg egy lövedéktől. Ugyan az iPod „kilehelte lelkét”, de ezzel megvédte tulajdonosának életét.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek