Connect with us

technokrata

TV állványba rejtett, szomszédkímélő házimozi

Smart home

TV állványba rejtett, szomszédkímélő házimozi

Ez nem egy dobozba zárt, hanem dobozok nélküli rendszer!

A moziélményt otthonunkba varázsolni – nos ez nemcsak egy kiváló televízióról szól: a képminőség csak a történet egyik fele. Hogy átélhessünk minden élményt az akciófilmektől a drámákig, a legkiválóbb surround rendszerre is szükségünk van.

Sajnos ezt a legtöbb síkképernyős televíziótulajdonos nemigen tudta kihasználni, azon egyszerű oknál fogva, hogy egy komplett surround hangrendszer összeállítása talán túl összetettnek tűnik, s nem is beszélve, hogy egy ilyen rendszer az egész szobát kitölti hangszórókkal, vezetékekkel.

Ha nem szeretnénk, hogy vezetékeken bukdácsoljunk a nappaliban, emellett erős kényszert érzünk arra, hogy egy újabb minimalista bútordarabbal „gazdagítsuk” nappalinkat, szerezzünk be egy olyan TV-állványt, amely egy teljes házimozi rendszert rejt magában. A Sony Bravia Theatre RHT-G800 letisztult, elegáns vonalvezetésű készülék, amely gyönyörű, érintőképernyős vezérlést magában foglaló komplett surround rendszert rejt magában. A megfelelő számú hangsugárzóval a szobát betölthetjük a vetített filmnek megfelelő hangulattal, ráadásul a teljes rendszer használatra kész, tehát nem szükséges a sok hangsugárzó bekötésével illetve a kábelrengeteggel bajlódnunk. Egyedül a televízió készüléket kell az állványra helyeznünk, majd egy DVD vagy Blu-ray lejátszót és igény szerint bármely más készüléket, mint műholdvevőt/kábel TV vevőegységet a polcokra helyezni és a G800 belső, rejtett kábeleivel a szükséges készülékeket összekötni.

Sokunk sorházban vagy társasházban él, ám a Sony mérnökei olyan speciális vibráció-elnyelő technológiát dolgoztak ki, amely biztosítja, miközben mi magunk a gazdag és erőteljes basszushangzást élvezzük, a készülékből az oldalfalak felé igen kevés hanghullám képes kitörni. Sajnálatos módon, így a közeli szomszédok nem élvezhetik az RHT-G800 két erőteljes mélysugárzójának erejét – ráadásul tökéletes mozihatással. Vigyázat, ez nézeteltérésre adhat okot!

A hölgyeknek miért is jó a készülék? Mert stílusos megjelenésű és kezelése egyszerű: a legfelső üvegpolc beépített vezérlésével egyszerűen élvezet az irányítás. Ráadásul a Bravia Theatre Sync rendszer tökéletesen együttműködik az egyéb kompatibilis Sony eszközökkel így az irányítás még inkább leegyszerűsödik. Egyetlen gombnyomással a teljes rendszer (TV, DVD lejátszó és a G800) elindítható vagy akár egy DVD film is lejátszható. A következő gombnyomással az egész rendszer készenléti állapotba állítható. Ez nem egy dobozba zárt házimozi – ez a dobozok nélküli házimozi, amely láthatatlanul varázsolja elő az igazi surround hangzást.

A Sony RHT-G800 2007. májusától kapható.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle