Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kréta nélkül – interaktív táblák a magyar iskolákban

Smart home

Kréta nélkül – interaktív táblák a magyar iskolákban

Világszínvonalú technológia a hazai oktatás szolgálatában.

A közlemúltban, az Európai Unió „Lisszaboni Stratégiája” egyebek mellett arra is kitért, hogy kitüntetett jelentőségű a természettudományi tárgyak oktatási hatékonyságának javítása. A „SMART” magyarországi termékkínálatának új, 600i típusa és az ezt támogató Senteo interaktív feleltető- és ismeretszintmérő rendszer újabb szoftverei hatékonyan támogatják a fenti törekvést. A cég folyamatosan tanulmányozza, hogy az általános iskolai és középiskolai oktatás keretében milyen az interaktív technikai eszközök fogadtatása, azok beépülése a mindennapi oktatási folyamatokba. Felméri az eszközöket használók tapasztalatait, igényeit és elvárásait az interaktív oktatástechnikai eszközökkel szemben.

A referencia iskolákban (Radnóti Miklós Gimnázium, Dunakeszi; Fillér Utcai Általános Iskola, Budapest ; ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Gimnáziuma, Budapest) készített felmérésekből kiderült: a tanárok és a diákok élvezik hogy a modern technikát szolgáló „SMART“ interaktív táblákat használhatják a tantermeikben. Simon György, a Darus Utcai Általános és Magyar-Német Két Tannyelvű Iskola rendszergazdaként dolgozó pedagógusa a következőképpen összegezte tapasztalatai a „SMART” interaktív tábláról. „Diákjaink, az érintő képernyő segítségével hozzáférhetnek és vezérelhetik bármelyik számítógépes alkalmazást vagy multimédiás platformot, beleértve az internetet, CD-ket illetve DVD-ket. A „SMART” interaktív tábla hasonló funkciót tölt be, mint „krétás” elődje, de interaktív szolgáltatásai színesebbé, érdekesebbé varázsolják az óráinkat. A digitális „tinta” segítségével közösen szerkeszthetünk anyagokat, amelyeket azonnal, tetszés szerint módosíthatunk, menthetünk, nyomtathatunk és továbbíthatjuk. A tábla segítségével módosíthatjuk a szövegeket, vagy akár számításokat is végezhetünk a képernyőn. Az interaktív eszközt számítógépes prezentációk, videoklipek és az Internet megjelenítésére is használjuk. Tapasztalatom szerint a „SMART” táblához sokkal lelkesebben jönnek ki a tanulók. Nagy örömet jelent számukra, hogy a tananyaghoz kapcsolódó ötleteiket, gondolataikat ebben a formában oszthatják meg diáktársaikkal.”

2007. év júniusától elérhető a „SMART” Senteo interaktív feleltető-és ismeretszintmérő rendszere. A Senteo rendszer közvetlen kapcsolatot teremt tanár és diák között. A rendszer az osztály minden egyes diákjának egyéni és közvetlen együttműködést biztosít az oktatóval, amely lehetőséget teremt a tanárnak, hogy kikérdezze és ellenőrizze a diákokat, azonnali és megbízható visszajelzéseket kapjon teljesítményükről, illetve arról, hogy megértették a tananyagot.

“Felismerve a tudás alapú gazdaság fontosságát, Észak-Amerika és az Európai Unió országai nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy az iskolai természettudományokkal (különös tekintettel a matematikára) foglalkozó tárgyak oktatása minél hatékonyabban valósuljon meg. A természettudományok oktatása kulcsfontosságú Magyarországon, ugyanis ennek az oktatási területnek a fejlesztésével hazánk javítja versenyképességét az Európai Unió munkaerő piacán”, nyilatkozta Őri Róbert, az LSK Hungária ügyvezető igazgatója.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés