Connect with us

technokrata

Kréta nélkül – interaktív táblák a magyar iskolákban

Smart home

Kréta nélkül – interaktív táblák a magyar iskolákban

Világszínvonalú technológia a hazai oktatás szolgálatában.

A közlemúltban, az Európai Unió „Lisszaboni Stratégiája” egyebek mellett arra is kitért, hogy kitüntetett jelentőségű a természettudományi tárgyak oktatási hatékonyságának javítása. A „SMART” magyarországi termékkínálatának új, 600i típusa és az ezt támogató Senteo interaktív feleltető- és ismeretszintmérő rendszer újabb szoftverei hatékonyan támogatják a fenti törekvést. A cég folyamatosan tanulmányozza, hogy az általános iskolai és középiskolai oktatás keretében milyen az interaktív technikai eszközök fogadtatása, azok beépülése a mindennapi oktatási folyamatokba. Felméri az eszközöket használók tapasztalatait, igényeit és elvárásait az interaktív oktatástechnikai eszközökkel szemben.

A referencia iskolákban (Radnóti Miklós Gimnázium, Dunakeszi; Fillér Utcai Általános Iskola, Budapest ; ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Gimnáziuma, Budapest) készített felmérésekből kiderült: a tanárok és a diákok élvezik hogy a modern technikát szolgáló „SMART“ interaktív táblákat használhatják a tantermeikben. Simon György, a Darus Utcai Általános és Magyar-Német Két Tannyelvű Iskola rendszergazdaként dolgozó pedagógusa a következőképpen összegezte tapasztalatai a „SMART” interaktív tábláról. „Diákjaink, az érintő képernyő segítségével hozzáférhetnek és vezérelhetik bármelyik számítógépes alkalmazást vagy multimédiás platformot, beleértve az internetet, CD-ket illetve DVD-ket. A „SMART” interaktív tábla hasonló funkciót tölt be, mint „krétás” elődje, de interaktív szolgáltatásai színesebbé, érdekesebbé varázsolják az óráinkat. A digitális „tinta” segítségével közösen szerkeszthetünk anyagokat, amelyeket azonnal, tetszés szerint módosíthatunk, menthetünk, nyomtathatunk és továbbíthatjuk. A tábla segítségével módosíthatjuk a szövegeket, vagy akár számításokat is végezhetünk a képernyőn. Az interaktív eszközt számítógépes prezentációk, videoklipek és az Internet megjelenítésére is használjuk. Tapasztalatom szerint a „SMART” táblához sokkal lelkesebben jönnek ki a tanulók. Nagy örömet jelent számukra, hogy a tananyaghoz kapcsolódó ötleteiket, gondolataikat ebben a formában oszthatják meg diáktársaikkal.”

2007. év júniusától elérhető a „SMART” Senteo interaktív feleltető-és ismeretszintmérő rendszere. A Senteo rendszer közvetlen kapcsolatot teremt tanár és diák között. A rendszer az osztály minden egyes diákjának egyéni és közvetlen együttműködést biztosít az oktatóval, amely lehetőséget teremt a tanárnak, hogy kikérdezze és ellenőrizze a diákokat, azonnali és megbízható visszajelzéseket kapjon teljesítményükről, illetve arról, hogy megértették a tananyagot.

“Felismerve a tudás alapú gazdaság fontosságát, Észak-Amerika és az Európai Unió országai nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy az iskolai természettudományokkal (különös tekintettel a matematikára) foglalkozó tárgyak oktatása minél hatékonyabban valósuljon meg. A természettudományok oktatása kulcsfontosságú Magyarországon, ugyanis ennek az oktatási területnek a fejlesztésével hazánk javítja versenyképességét az Európai Unió munkaerő piacán”, nyilatkozta Őri Róbert, az LSK Hungária ügyvezető igazgatója.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák