Connect with us

Hirdetés

technokrata

Belehalt a játékba

Smart home

Belehalt a játékba

Túl sokat játszott, és ezt nem bírta a szervezete.

Egy 26 éves kínai fiatalember az ország északkeleti részén egy maratoni játéksorozat közben meghalt, közölte a helyi média szerdán. A testes (150 kilogrammos) férfit Csinzu városában érte a halál, még a múlt héten, szombaton. Az országban ekkor ért véget az a hétnapos szünet, mellyel az új holdévet ünnepelték – a kínai fiatalember ezt az időszakot szinte teljes egészében a számítógép előtt ülve töltötte. Online játékokkal játszott, állítja a China Daily újság, a szülőkre hivatkozva.

Habár csinálhatott volna sok minden mást is a nemrég meghalt férfi, azt a helyiek egy része is elismeri, hogy ilyenkor – hiába a szünet – sokkal korlátozottabbak a szórakozási lehetőségek. Az egyhetes ünnepi időszak alatt zárva vannak a piacok, bevásárlóhelyek, az internetkávézók, és szinte minden más szórakozóhely is. Legtöbbjüknek marad a tévé vagy a számítógép.

Amint arról mi is beszámoltunk, a távol-keleti országban is felismerték, hogy a digitális korszak újfajta függőséget hozott a fiatalok életébe. Egyre több tinédzser vagy a húszas éveiben járó fiatal rabja az Internetnek; annak ellenére, hogy a helyi rezsim szigorú korlátozásokat vezetett be. Például a fiatalkorúakat eltiltották az internetkávézók látogatásától, és azt is szabályozzák, hogy naponta mennyit játszhatnak online. Ezeknek a rendelkezéseknek azért látta létjogosultságát a kommunista vezetés, mert egy nemrég végzett felmérés szerint a 18 évnél fiatalabb kínai internetezők (20 millió) mintegy 13 százaléka (2,6 millió) számít már függőnek. Pedig már egy klinika is várja a gyógyulni vágyókat.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés