Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kézzel kurblizható LED zseblámpa, és egyéb érdekességek

Smart home

Kézzel kurblizható LED zseblámpa, és egyéb érdekességek

Energiahatékony megoldások a klímaváltozás elleni harcban.

A világ villamos energia felhasználásának 19%-a a világításra fordítódik. Az energiahatékony megoldások szorgalmazása érdekében a Philips vezető szerepet tölt be a világítástechnikai iparág megváltoztatásában. A vállalat a világítástechnikai iparág, a kormányoktól független szervezetek és a kormányok közös összefogására szólít fel annak érdekében, hogy az otthonokban a hagyományos izzókat energiatakarékos alternatívák váltsák fel. Ezzel a váltással – ha csak Európában történne meg az elkövetkező 10 évben – a lakossági fogyasztás 80%-a takarítható meg.

Ebből a szempontból a Philips egyik forradalmi terméke az otthonokban használható energiatakarékos halogén izzó, amelynek neve Edore. Az Edore élesen tiszta fényt bocsát ki, míg energia felhasználási igénye 50%-kal kevesebb a háztartásokban használt hagyományos izzókénál. A 2007 második felében piacra kerülő Edore egy retrofit halogén izzó, tehát a hagyományos foglalatban is használható.

A Philips mérsékelt árú, jó minőségű, energiatakarékos fényforrásokkal állt elő a feltörekvő gazdaságok számára is. 2006-ban India négy államában egy kísérleti kereskedelmi program, a SMILE (Sustainable Model in Lighting Everywhere), indult útjára, melynek részeként egy újratölthető, hordozható lámpa és egy kézzel kurblizható LED zseblámpa került piacra. Az eddigi eredmények nagyon ígéretesek.

A másik terület, amelyre a Philips összpontosít, a televíziók készenléti állapotban felhasznált rejtett energiafelhasználás. A vállalat célja, hogy a készenléti állapotban lévő televíziókészülékek energia fogyasztását a 2008. évi modelleknél 0,2 watt alá szorítsa. A bekapcsolt állapotban lévő televíziók energia felhasználása szintén a vizsgálatok középpontjába került, főleg az LCD televíziók esetében, melyeket fényérzékelőkkel láttak el. Ezek a fényérzékelők automatikusan tompítják a hátsó megvilágítást esti televíziózás közben, ezzel is csökkentve az energia felhasználást.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés