Connect with us

Hirdetés

technokrata

Felére zuhan a Blu-ray lejátszók ára

Smart home

Felére zuhan a Blu-ray lejátszók ára

Árat csökkent a Sony.

A HD DVD-vel vívott háború egy újabb felvonásaként a távol-keleti vállalatóriás a hét elején bejelentette, hogy új Blu-ray lemezeit (BD) lejátszani képes eszközének árát közel felére csökkenti. Jelenleg a BDP-S1-es lejátszó hivatalos ára 1100 dollár; ennek kisebb változatát dobná piacra a vállalat a nyáron, 600 dollárért. Ezzel azonban még mindig drága marad az eszköz: ennél jóval olcsóbban hozzáférhetők egyes HD DVD lejátszók. Ráadásul a saját háza táján is konkurenciát kínál a Sony: a Playstation 3 500 és 600 dollárért vásárolható meg, pedig ezekben a készülékekben is van egy, akár filmnézésre is tökéletesen használható BD-lejátszó.

A fenti árak egyébként csak elméleti összegeket (gyártó által javasolt árat) jelentenek, mert egy kis utánajárással sokkal olcsóbban is beszerezhetők BD-képes készülékek. A Blu-ray.com website információi szerint a Samsung BD-P1000 560 dollárért is megvehető az Amazontól, illetve a Philips BDP9000-ese 550 dollárért kelleti magát. Mindeközben a fent említett BDP-S1-es típushoz már 830 dollárért is hozzá lehet jutni. Ehhez képest a HD DVD még mindig féláron várja a vevőket (a Toshiba DH-A2 például 345, a prémiumosztályba tartozó HD-XA1 pedig 450 dollárért).

Jó hír, hogy 2007 karácsonyára már 500 dollár alá szorulhat a BD-lejátszók ára is. Legalábbis Stan Glasgow, a Sony Electronics elnöke szerint, aki nemrég bizakodóan nyilatkozott az idei bevásárlási időszakról, amely valószínűleg fel fogja pörgetni az újgenerációs optikai meghajtók piacát. Glasgow szerint ahogy a DVD-lejátszók legolcsóbb tagjai alig néhány éven belül elérték az 50 dolláros árszintet, úgy a BD-lejátszóknál is megismétlődik majd ez a folyamat. Azt nem tudni, hogy mikorra.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés