Connect with us

technokrata

A legbrutálisabb digitális fényképezőgép

Smart home

A legbrutálisabb digitális fényképezőgép

Professzionális fényképezés – Canon módra.

Másodpercenként 10 kép sebességgel, 10,1 megapixeles felbontásban összesen 110 nagyméretű JPEG-kép (RAW-formátumban 30) elkészítését lehetővé téve az EOS-1D Mark III átveszi az EOS-1D Mark II N-készülék helyét, s ezzel a világ leggyorsabb digitális SLR-eszközévé válik. Az új fényképezőgép nagy felbontás mellett is meglepően nagy képfeldolgozási sebessége a Dual DIGIC III processzoroknak köszönhető, mindezek képminőségre gyakorolt hatását fokozza, hogy az EOS-sorozat új modellje elsőként kínál 14 bites színmélységű képkezelést.


A teljesen új koncepciókra alapozott fejlesztési elképzelések olyan új funkcióknak és fejlesztéseknek adnak helyet a Canon zászlóshajóját jelentő EOS-1-es sorozathoz képest, mint például a 3 colos kijelző Live View üzemmóddal, az EOS integrált tisztítási rendszer, az új autofókuszrendszer 19 keresztező típusú érzékelővel és a 63 zónás fénymérési funkció. A fényképezőgép APS-H-méretű (28,1×18,7 milliméter) CMOS-érzékelője a megszokottnál szélesebb 100-3200 ISO érzékenységi tartományt tesz lehetővé, amely L:50 és H:6400 értékig bővíthető.

Specifikációk:
-10,1 megapixeles APS-H CMOS-érzékelő
-10 kép/másodperces folyamatos felvétel (egészen 110 képig)
-Dual DIGIC III processzorok
-Új autofókusz-rendszer 19 keresztező típusú érzékelővel
-EOS integrált tisztítási rendszer
-ISO 3200 (H:6400-ra bővíthető)
-3 colos kijelző Live View üzemmóddal
-Szélesebb, világosabb kereső
-Képstílusok.

Képminőség
A bekapcsolástól számított 0,2 másodpercen belül elkészíthető az első felvétel, így az EOS-1D Mark III több mint 100 megapixelnyi képadatot képes rögzíteni és feldolgozni másodpercenként – gyorsan kiürítve a képpuffert (ami egy sorozatban összesen 110 kép elkészítését teszi lehetővé). A képek feldolgozása 14 biten történik, így a teljes színmélység akár 16.384 árnyalat is lehet képpontonként, ami komoly előrelépés, ha a 12 bites képek 4.096 árnyalatával hasonlítjuk össze. A harmadik generációs CMOS érzékelő olyan újfajta képpont-elrendezést alkalmaz, amely együttműködik a képfeldolgozó processzorba integrált zajcsökkentő áramkörrel, így végeredményben ISO 3200 beállítás esetében is remek képminőséget biztosít. A H:6400-ra bővítés opcióját hír- és sporteseményeken dolgozó szakemberek hasznosítják majd olyan helyszíneken, ahol a vaku használata nem megengedett, vagy nem kívánatos.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp