Connect with us

technokrata

Új kompakt Canon fényképezőgépek – arcfelismeréssel

Smart home

Új kompakt Canon fényképezőgépek – arcfelismeréssel

A Canon ma két új modellel bővíti a Digital IXUS sorozatot.

Az ultrakompakt Digital IXUS 75 fém külsővel és 3 colos kijelzővel büszkélkedhet, az érintésre működő vezérlőtárcsa pedig könnyű hozzáférést biztosít a fényképezőgép kulcsfontosságú beállításaihoz. A fekete és ezüstszínű kivitelben kapható Digital IXUS 70 jelenleg a Canon legvékonyabb (19,4 milliméter) optikai zoomos gépe, formavilágát az eredeti IXUS ihlette. A képek visszanézése során mindkét fényképezőgép alkalmazza az új, intelligens vörösszem-korrekciós funkciót.

A Digital IXUS 75 és a Digital IXUS 70 rövid válaszidőket kínál, és jó minőségű képmegjelenítést tesz lehetővé a Canon DIGIC III képfeldolgozó processzornak köszönhetően. A DIGIC III támogatja az ˝Arcfelismerés˝ funkciót valamint a zajszűrési technológiát, s ezzel azt biztosítja, hogy kedvezőtlen fényviszonyok mellett is éles, jól exponált képek készüljenek (például: klubokban, vendéglőkben vagy más társasági eseményeken).

Specifikációk:
-7,1 megapixeles felbontás,
-3-szoros optikai zoom (35 mm-es gépnek megfelelő: 35-105 mm-es objektív),
-UA lencse,
-DIGIC III processzor ˝Arcfelismerés AF/AE/FE˝ funkcióval és zajcsökkentő technológiával,
-Vörösszem-korrekció a képek visszanézése során,
-3 colos PureColor LCD (Digital IXUS 75); 2,5 colos PureColor LCD ( Digital IXUS 70),
-ISO 1600 érzékenység és Auto ISO eltolás,
-17 felvétel-készítési mód és ˝Saját szín˝ effektusok,
-30 kép/másodperces VGA minőségű videók, ˝Ritka időközű videó˝ funkció.

DIGIC III
A Canon DIGIC III processzora különféle újításokat sorakoztat fel, melyek csökkentik a homályos vagy alulexponált fényképek készítésének kockázatát. Az ˝Arcfelismerés AF/AE/FE˝ funkció automatikusan felismer akár kilenc arcot is, és ezekhez igazítja a fókuszt és az expozíciót. A processzor gyors adatfeldolgozást biztosít, és képes vezérelni a vaku működését (FE) is. A továbbfejlesztett arcfelismerő rendszer új algoritmust használ, amellyel már távolabbról is felismeri a képmezőben feltűnő arcokat. A rendszer lehetővé teszi a vörösszem-effektus egyszerű, automatikus megszüntetését a képek visszanézésekor, így természetes hatású portrét kaphatunk számítógép, vagy szerkesztőprogram használata nélkül is.

A zajcsökkentő technológia egyenletes képeket hoz létre akár ISO 1600 érzékenységig, így vaku nélkül is készíthetünk felvételeket gyenge megvilágítású helyeken. Az új Auto ISO eltolás funkció a homályosságot megelőzendő lehetővé teszi a felhasználóknak az ISO beállítások módosítását – ennek megfelelően állítja be a záridőt is.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp