Connect with us

technokrata

Gates figyel az időre

Smart home

Gates figyel az időre

Csak azért, mert te vagy Bill Gates lánya, még nem jelenti azt, hogy egész nap lóghatsz a számítógépeden.

A szoftveróriás alapítója lekorlátozta gyerekei számítógép-használatának idejét. Gates szerint ugyanis nagyobbik gyereke, a tíz éves lánya sosem volt számítógép vagy Internet függő – egészen az iskolakezdésig. Az amerikai oktatási intézményekben ugyanis a tanulók már fejlett számítástechnikai eszközöket használnak – szinte mindenhez. Gates szerint a lánya azóta kifejezetten mohóvá vált, különösen annak köszönhetően, hogy számtalan számítógépes játékot fedezett fel. „Kifejezetten kedvence az Xbox 360 konzolra fejlesztett Viva Pinata, mely egy kertgondozós játék” – mondta Gates szakmai hallgatósága előtt Ottawában.

„Mivel ez a játék bájos és vicces is, a lányom képes két-három órát eltölteni egy nap a Viva Pinata-val.” Ezen felháborodva Gates és felesége, Melinda hétköznapra 45 perces időkorlátot határozott meg, amely hétvégenként további 15 perccel egészül ki. Ehhez pluszban jön az iskolai és házi feladatokhoz szükséges idő. A Microsoft új operációs rendszere, a Vista lehetővé teszi a szülők számára a web-figyelést: a naplózó alkalmazás rendre rögzíti, hogy milyen weboldalakat látogatott a gyerek, és kivel csevegett azonnali üzenetküldőn keresztül.

„Bizonyos kor alatt igenis szükséges, hogy a szülőnek legalább halvány elképzelése legyen arról, vajon mit is csinál a gyereke a kibertérben, és kivel-mit beszél. A fiam azt kérdezte: apa, ez most már egész életünkben így lesz? Mire én azt feleltem: ha már nagy leszel, és elköltözöl, annyit ülhetsz a számítógéped előtt, amennyit csak akarsz” – mondta nevetve a publikumnak.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp