Connect with us

technokrata

Sportjátékok, zúzódások nélkül

Smart home

Sportjátékok, zúzódások nélkül

Egyre inkább biztonságosabb mérkőzések.

A Siemens nagy sportrendezvények (például olimpiák, labdarúgó VB és EB) egész sora számára szállított és telepített a megrendezéshez és lebonyolításhoz szükséges infrastruktúrát és megoldásokat. Legutóbb a világ második legnagyobb sportrendezvényén, a XV. Ázsiai Játékokon igazolta és erősítette ebbéli hírnevét. Katar sejkség fővárosában, Dohában 45 országból érkezett 10.000 sportoló küzdött 400 verseny-esemény keretében az érmekért a múlt év decemberében. Katar kormánya mélyen, 2,8 milliárd USD erejéig nyúlt a zsebébe annak érdekében, hogy a 2006-os Játékok a 21. század egyik kiemelkedő – és atrocitásoktól mentes – rendezvényeként vonuljon be a sporttörténelembe. A rendezők célkitűzése az volt, hogy a versenyzők, a meghívott állami vendégek és a nézők számára a legnagyobb biztonságot és legjobb légkört nyújthassák.

Ha biztosra akartunk menni, eddig érdemes volt a focimeccset a fotelből nézni, ám a Játékokra érkezőket már a repülőtéren csúcstechnika fogadta: az eseményre ideiglenes légi terminál létesült egy 100×80 méteres hagyományos arab stílusú sátorban, a CapacityPlus repülőtéri logisztikai rendszerrel berendezve. Ezt a megoldást még a 2004-es lisszaboni foci-EB-re fejlesztették ki négy Siemens ágazat és a Siemens Portugália együttműködésében, és magában foglalt mindent, amire egy korszerű légi terminálnak szüksége van: érkezési és indulási zóna, poggyászkezelő rendszer, check-in pultok, komplett biztonsági és hálózati csomag.

Az egész rendezvényt átfogó úgynevezett C4I (Command, Control, Communication, Computers, Intelligence) infrastruktúrába bele tartoztak az irányító központok; forgalom-menedzsment, video-figyelő és belépés-ellenőrző rendszerek, valamint kommunikációs hálózatok. Ezen felül a Siemens COM ágazata egy új UMTS mobilhálózatot is telepített különleges bázisállomásokkal. Ennek révén harmadik generációs szolgáltatások és alkalmazások álltak rendelkezésre, mire a megnyitó ünnepség megkezdődött.

A Játékokat támogatta Katar villamos hálózata is, melyben a Siemens PTD ágazata jelenleg is mintegy 1,6 milliárd USD értékben épít, bővít és modernizál alállomásokat.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle