Connect with us

technokrata

LED-et az otthonokba!

Smart home

LED-et az otthonokba!

A Philips lezárta a Partners in Lighting International felvásárlását.

A Royal Philips Electronics bejelentette a Partners in Lighting International (PLI) felvásárlásának lezárását. A PLIaz otthoni világítástechnikai eszközök (lámpatestek) vezető európai gyártója. A PLI az otthon használatos lámpatestek széles skáláját – több mint 10.000 különböző terméket tartalmaz a portfolió – fejleszti, gyártja és értékesíti olyan márkanevek alatt, mint a Massive, TRIO és Lirio, illetve koncepciókat Aqua, LED és Cucina néven.

A vállalat gyártóbázisai Kínában és Magyarországon vannak, illetve egy speciális gyáregységgel Belgiumban is jelen van.

A PLI-vel közösen a Philips egy erős, piacformáló jelenlétet tud majd kialakítani az otthoni LED világítás kibontakozó piacán, mely lehetővé teszi a fogyasztók számára, hogy energiahatékony LED világítástechnikai termékek segítségével a hangulatukhoz illő környezetet teremthessenek otthonukban.

A 2006. november 13-i megállapodás értelmében a Philips a CVC Capital Partners magán tőkebefektetési vállalattól vásárolta meg. A vállalkozás 590 millió eurós ellenértéke kézpénzben került kifizetésre a tranzakció lezárást követően. A tranzakció eredményképp a PLI azonnali hatállyal a Royal Philips Electronics Világítástechnikai üzletágának pénzügyileg konszolidált részévé válik.

„A vezető pozíciónk megerősítése szempontjából ez egy stratégiai lépés a számunkra a LED világítástechnika területén, különös tekintettel az otthoni környezetre, ahol a hangsúly egyre inkább az energiatakarékos megoldások és a különféle hangulatok megteremtésére helyeződik” – nyilatkozta Theo van Deursen, a Philips Világítástechnika vezérigazgatója.

„A Philips szerteágazó szaktudása a világítástechnika területén, a LED-ekkel kapcsolatos meghatározó kompetenciája, illetve globális elérése és erőforrásai segítségével képesek leszünk tovább bővíteni az otthoni világítástechnika üzletágunkat” – mondta Jules Noten, a PLI vezérigazgatója. „Várakozással tekintünk a jövő felé, hiszen a LED applikációk irányába vezető folyamat során egy globális szereplővé és az iparág egyik formálójává válhatunk.”

Az 1926-ban alapított PLI az otthoni világítástechnikai eszközök (lámpatestek) vezető gyártója, jelenleg körülbelül 4.700 munkavállalót alkalmaz. A vállalat központja Belgiumban, Kontich városában található. Gyártóbázisai Kínában és Magyarországon vannak, illetve egy speciális gyáregységgel Belgiumban is jelen van. A PLI-nek 24 kereskedelmi szervezete van, és több mint 70 országba exportál. Az akvizíció mindkét fél számára kölcsönös előnyöket biztosít az egymást kiegészítő szaktudás és az értékesítési csatornák által, s lehetővé teszi üzleti tevékenységük bővítését.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle