Connect with us

technokrata

Óriási méretű Ati videokártya érkezik

Smart home

Óriási méretű Ati videokártya érkezik

Minden idők egyik leghosszabb videokártyája.

Közel egy hónapja írtunk az AMD/Ati legújabb, DirectX 10-es környezetben is helyt állni képes R600-as családjáról, konkrétabban annak legerősebb, XTX jelölésű videokártyájáról. Ez 1 GB-nyi GDDR-4 Samsung memóriát tartalmaz: a 16 memóriachip 512 bites memóriabuszon keresztül csatlakozik a GPU-hoz. A chipek órajele várhatóan 2,4 GHz (fizikailag 1,2 GHz) lesz. Ezekkel a képességekkel a kártya elérheti a hihetetlennek tűnő 154 GB/s-os sávszélességet (a 8800GTX hasonló értéke 86,4 GB/s).

Habár ezek igen impresszív értékek, megdöbbenést mégsem ez vált ki az érdeklődőből, hanem a hardverelem fizikai paraméterei: a két külön tápcsatlakozót is igénylő XTX változat 12 inch-es, azaz 30 centiméteres méretben kerül ki a piacra, írtuk akkor. Nos, az extrém méret mit sem változott, és most már ráadásul képeket is láthatunk róla, köszönhetően a Flexbeta és a VR-Zone online portáloknak.


A további képek ezen a linken tekinthetők meg. És ezzel még közel sem fújt ki a meghökkentő információk özöne: nemrég írtunk a 4 GPU-s rendszerekről is, melyek hamarosan mindennapos realitássá válhatnak.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp