Connect with us

technokrata

Visszakapta az ellopott notebookot, de lecsukták

Smart home

Visszakapta az ellopott notebookot, de lecsukták

Lúzer: gyermekpornót találtak a megkerült noteszgépen.

A 22 éves Dale Newlandet szerdán érte el a törvény keze. Az egyesült államokbeli fiatalember pedig eredetileg mint sértett jelentkezett a rendőrségen: közel egy éve, tavaly májusban jelentette be, hogy kirabolták lakását, és ellopták hordozható számítógépét. A kis masina aztán rekordidő alatt, alig egy nappal később előkerült – Newland szerencsétlenségére. A nyomozók ugyanis megvizsgálták a noteszt, hogy vajon ugyanaz-e, mint aminek eltűnését a fiatalember bejelentette.

Ennek a vizsgálatnak a során jött rá a rendőrség arra, hogy a laptop Newland tulajdonát képezi, mint ahogyan azok a merevlemezen levő digitális képek is, amik fiatalkorúakat ábrázoltak obszcén helyzetekben. A gyermekpornográfiával megvádolt fiatalember ugyan azzal próbált védekezni, hogy a kérdéses tartalmat nem ő töltötte le, ám egy alapos FBI vizsgálat rávilágított: a képek még a rablást megelőzően kerültek a notebook winchesterére.

Newlandet ezt követően azonnal előzetes letartóztatásba vették, és jelenleg bírósági döntésre vár. Ha bűnösnek találják, akár több évnyi szabadságvesztésre is ítélhetik.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp