Connect with us

technokrata

Nemsokára a fiatalok nem férhetnek hozzá a felnőtteknek szóló mobiltartalmakhoz

Smart home

Nemsokára a fiatalok nem férhetnek hozzá a felnőtteknek szóló mobiltartalmakhoz

Egyes európai mobilszolgáltatók védik a gyermekeket.

A BruxInfo tájékoztatása szerint a piacvezető európai mobiltelefon szolgáltató cégek csatlakoztak a mobiltelefont használó fiatalkorúak védelmét célzó, az Európai Bizottság által kidolgozott megállapodáshoz. Többek között a Bouygues Telecom, a Deutsche Telekom, az Orange Group és a Vodafone is bekapcsolódott az európai projektbe, vállalva, hogy 2008. februárig önszabályozó viselkedési kódexeket dolgozna ki, mely megóvja a fiatalkorúakat a mobiltelefonálással összefüggő káros hatásoktól.

A szolgáltató cégek ennek tükrében a jövőben ellenőrzik a fiatalkorúak felnőtteknek szóló tartalomhoz való hozzáférését, a kereskedelmi tartalmakat a nemzeti normák szerinti osztályozzák, ismeretterjesztő kampányokkal szólnak a szülőkhöz és a gyerekekhez, valamint fellépnek a mobiltelefonokon terjesztett illegális tartalmak ellen.

Mint ismeretes, tavaly az Európai Bizottság nyilvános konzultációt indított a mobiltelefont használó kiskorúak védelméről, miután egy Eurobarometer-felmérésből kiderült: a 12–13 éves európai fiatalok 70 százaléka, a 8–9 évesek 23 százaléka rendelkezik saját mobillal.

A konzultáció fő témái már akkor a kommunikációs tartalom és viselkedés volt, például a káros vagy jogellenes tartalmak kérdése, a zaklatás (durva üzenetek vagy képek terjesztése gyerekek körében) és a bizalmaskodás (amikor idegenek barátkoznak a gyerekekkel találkozás reményében), valamint az olyan esetek, amikor a gyerekek magánélethez való joga sérül, vagy kirívóan magas költségeket okoznak a szülőknek.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle