Connect with us

technokrata

Kipróbáltuk – billentyűzet Windows Vistához

Smart home

Kipróbáltuk – billentyűzet Windows Vistához

Két vezetékkel kevesebb: Microsoft egeret és billentyűzetet nyüstöltünk.

Pár napig nálunk járt a nemrég megjelent Microsoft Wireless Entertainment Desktop (WED) 7000 csomag két eleme. A redmondi cégóriás Windows Vistához fejlesztett, ergonómikus billentyűzete, egy tavaly augusztusban debütált, természetesen szintén microsoftos egérrel együtt lapult az önmagát eladó csomagolásban. Ez utóbbi egyébként több meglepetéssel is szolgált: a használati útmutató (amire egyébként egy, a számítástechnikában kicsit is jártas felhasználónak igazából nincs szüksége, hiszen a készülékek könnyen üzembe helyezhetők) nyolc lépésen keresztül mutatta be, hogyan kell életre bírni a beviteli eszközöket. Négy ábra alatt angolul, hollandul, franciául, görögül és törökül olvasható a magyarázó szöveg, majd – bizonyára a multikulti jegyében – a következő négy ábrát már dánul, finnül, norvégül és svédül kommentálja az útmutató. Ráadásul, ha az ember egyszer már kicsomagolta a billentyűzetet, egeret, miegymást, az egyes darabokat visszaerőltetni az eredeti pakkba embert próbáló feladat. A leendő WED 7000 tulajdonosok azonban valószínűleg nem találkoznak ezzel a problémával, hiszen ha rászánta valaki magát a vásárlásra, nagy csalódás nem érheti.

Mi található még a csomagolásban? Egy fekete, USB-re dugható Bluetooth csatlakozó – a két készülék ugyanis ezen a szabványon keresztül kommunikál a számítógéppel. Ezenfelül a működésükhöz szükséges energiaforrások: négy darab Energizer AA méretű (ceruza-)elem a billentyűzethez, és egy 2000 mAh-s, szintén Energizer akkumulátor az egérhez. Ez utóbbi rendelkezik egy vékony töltőlappal, mely, szemben a korábban megjelent modellekkel, „természetes”, fekvő állapotában képes tölteni az akkumulátort. Külön dobozkában lapul a töltőpad adaptere.

A csomag része egy CD is, melyen a szükséges drivereket találjuk; ezek feltelepítése egyébként nem feltétlenül szükséges, bár a billentyűzetet található néhány extra vistás gomb életre keltéséhez elengedhetetlen használatba vétele. Ha ezeket mind előszedtük, akkor máris világossá válik, miért tűnnek el az Amazonas esőerdői: a hátramaradó nagymennyiségű papírt ne tároljuk, hanem inkább vigyük vissza valamelyik szelektív hulladékgyűjtőbe (az a kék doboz lesz az).Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle