Connect with us

technokrata

10x-es optikai zoomos mini fényképezőgépek

Smart home

10x-es optikai zoomos mini fényképezőgépek

A Panasonic bemutatta a népszerű DMC-TZ1 fényképezőgép utódjait.

A két újdonság DMC-TZ3 és DMC-TZ2 névre hallgat. Mindkét modell 28 mm-es, nagylátószögű Leica DC objektívvel rendelkezik (35 mm-es filmes megfelelés: 28-280 mm). A DMC-TZ3 7,2 megapixeles felbontással és nagyméretű, 3 colos LCD-vel, a DMC-TZ2 pedig 6 megapixeles felbontással és 2,5 colos kijelzővel kerül forgalomba. A TZ3 és a TZ2 a Lumix ˝TZ˝ digitális fényképezőgép-család legújabb tagjai, melyek kompakt, stílusos vázban biztosítanak 10-szeres optikai zoomos objektívet.

Az új TZ3 és TZ2 egy lépéssel elődjük előtt járnak, hiszen 28 mm-es nagylátószögű LEICA DC VARIO-ELMAR objektívvel rendelkeznek. Miközben a 10x-es zoom lehetővé teszi, hogy közeli felvételeket készítsünk, még ha nem is tud közelebb kerülni a fotótémához, a 28 mm-es nagylátószög olyan helyzetekben hasznos, amikor nem tudunk hátrébb lépni, és távolabb kerülni tőle. A TZ3 és a TZ2 segítségével látványos tájjal, vagy nagyméretű épületekkel a háttérben is készíthetünk portrékat, és a zoommal ráközelíthetünk, vagy eltávolodhatunk egy távoli témától. A Panasonic átdolgozta a ˝TZ˝-sorozat belső és külső felépítését, hogy még kisebb legyen.

A két új modell rendelkezik továbbá az Intelligens Képstabilizáló rendszerrel is, melyet a Panasonic beépít minden, a TZ3 és TZ2 modellekkel egy időben piacra dobott kamerájába is. Ez a rendszer két funkciót egyesít – a MEGA O.I.S. és az Intelligens ISO-érzékenység vezérlés funkciókat – melyek együttesen lehetővé teszik, hogy bármilyen témáról, bármilyen helyzetben csodálatos, tökéletesen éles felvételeket készíthessünk. A MEGA O.I.S., mely mára a digitális fényképezőgépek elengedhetetlen jellemzőjévé vált, hatékonyan egyenlíti ki a kézremegés hatását, ezáltal lehetővé téve tiszta, éles felvételek készítését beltérben, éjszaka, tele- (nagy zoom) vagy akár makrófotók esetén, azaz az összes olyan esetben, amikor a kézremegés hagyományosan problémát jelenthet. Azonban még a MEGA O.I.S. sem tudja kiküszöbölni azt az életlenséget, amit a fotóalany bemozdulása okoz. Itt jut szerephez az Intelligens ISO-érzékenység vezérlés. Ennél a funkciónál a gép Venus Engine III képfeldolgozó processzora érzékeli, hogy a fotóalany mozog-e. Amennyiben igen, a rendszer automatikusan megemeli az ISO-érzékenység szintjét és ezzel párhuzamosan növeli az alkalmazott zársebességet. Mindezt annak megfelelően, hogy milyen gyors a mozgás, illetve milyenek a fényviszonyok. A bevatkozás teljes folyamata automatikusan történik, tehát anélkül fotózhat, hogy a beállításokkal kellene foglalkoznia a körülmények megváltozása esetén.

Az effektív képpontok száma 7,2 megapixelre emelkedett a TZ3, illetve 6 megapixelre a TZ2 esetében, mely továbbfejlesztett funkciókat is elérhetővé tesz. Például a Panasonic Extra Optikai Zoom funkciója további nagyítást biztosít – 15x a TZ3 esetében, és 13,8x a TZ2-nél, amikor csökkentett, 3 megapixeles felbontással készítünk felvételeket. Ezenkívül a több képarányt támogató CCD nagyobb felvételi területet nyújt, mint az általános 7,2 és 6 megapixeles kamerák, lehetővé téve 28 mm-től 280 mm fókusztávolságig a képek rögzítését a három képarány bármelyikében – 4:3, 3:2 vagy 16:9.

A használhatóságot fokozó további funkciók közé tartozik az információkat megjelenítő Clipboard (jegyzettömb) funkció, számos új felvételkészítési mód és a gyors, egyszerű nyomtatást lehetővé tevő közvetlen nyomtatás funkció. Az elődmodell TZ1-hez képest újdonság, hogy az objektív-sapka elhagyásra került, és az utódoknál a kamerába lett beépítve, így automatikus védő funkciót is ellát. Mintegy 12,7 MB beépített memóriával is rendelkeznek a kamerák, és kompatibilisek a nagy kapacitású SDHC memóriakártyákkal. Az akkumulátor élettartama is hosszabb lett, így a TZ3 körülbelül 270 felvételt képes elkészíteni egyetlen feltöltéssel, a TZ2 pedig mintegy 300-at (CIPA).

Masszív rozsdamentes acélburkolatával a TZ3 ezüst, fekete és kék, míg a TZ2 ezüst és fekete színekben lesz kapható.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp