Connect with us

technokrata

Nagyképernyős LCD-k, hosszabb élettartammal

Smart home

Nagyképernyős LCD-k, hosszabb élettartammal

Egy új fejlesztés révén megbízhatóbbá válnak a folyadékkristályos kijelzők.

Az LCD TV-k iránt világszerte rohamosan növekszik a kereslet, a digitális tartalmakhoz és a digitális műsorszóráshoz is egyre többen férnek hozzá. Ezzel egyidejűleg az LCD televíziók növekvő teljesítménye mindinkább a HD-kész felbontású megjelenítők irányába tolja el a keresletet, ami legalább 40“-es képátmérőt is eredményez.

Egy tipikus DDI vezérlő legalább 15 V feszültséget igényel, hogy működtetni tudjon egy ekkora méretű televíziót, és helyesen jelenítse meg a nagy felbontású tartalmakat és gyors mozgásokat tartalmazó videókat. Ennek következtében jelentékeny mennyiségű hőt termel, amely akár a megjelenítés hatékonyságát is ronthatja. A Samsung ezért olyan új komponenst fejlesztett ki a DDI egységekhez, amelyek magas hatékonysággal oszlatják el a hőt saját felületükön. Ezt az új fémszalagot a Samsung egy másik fejlesztésével integrálja a DDI vezérlőkre. Az így nyert TECOF csomagok használatával a hőkibocsátás azonnal eloszlik a fémszalagon, minimálisra csökkentve a vezérlőegységet károsan befolyásoló hőt.

A hőtermelődés másik hátránya, hogy korlátozza az egy DDI chip által vezérelhető csatornák számát, ami lehetetlenné teszi, hogy csökkentsék az egy panelra jutó DDI vezérlők mennyiségét. Az új TECOF egységnek köszönhetően egy HD-kész LCD televízióhoz szükséges DDI vezérlők száma 14 darab 414 csatornásról – 8 darab 720 csatornásra csökkenthető.

A Samsung befejezte az új vezérlőegységek tesztelését, így várhatóan 2007 második félévében megkezdődhet a tömeggyártás.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp