Connect with us

31 megapixeles őrület!

Smart home

31 megapixeles őrület!

Ezúttal abszolút nincs hiány pixelekből, sőt!

A kiváló minőségű profi termékeiről ismert svéd gyártó, a Hasselblad bejelentette legújabb digitális tükörreflexes fényképezőgépét, a H3D-31 típusjelzésű modellt. A Hasselblad H3D termékcsalád mindeddig két tagból állt, melyek 22, illetve 39 megapixeles felbontással rendelkeznek. A most érkezett H3D-31 a két korábbi modell közötti piaci rést hívatott kitölteni, így egész pontosan 31 millió pixel boldog tulajdonosa.

Az újdonságban egy 44×33 milliméteres képszenzor teljesít szolgálatot, mely némileg kisebb, mint a korábbi típusok érzékelője. A Hasselblad H3D-31 1,2 másodpercenként képes egy-egy új felvételt készíteni: a masina 0,8 képkocka/másodperces sebessége némileg meghaladja az előző modellek 0,7 képkocka/másodperces sebességét (új fotó 1,4 másodpercenként). A fényérzekenység ezúttal maximum ISO800-ra állítható, ami jelentős előrelépés a korábbi ISO400-hoz képest.

Olvasóinkban felmerülhet a kérdés, hogy mégis körülbelül mennyibe kerül manapság egy ilyen, az átlag digitális fényképezőgépeknél több mint háromszor nagyobb felbontású profi masina? Nos a Hasselblad H3D-31 ára 19.900 euró, vagyis mintegy 5,1 millió forint. Nem szabad elfelejteni azonban, hogy ezért a nem kis összegért még csak magát a gépvázat kapjuk meg, a fotózáshoz elengedhetetlenül szükséges objektíveket külön kell megvásárolnunk.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom