Connect with us

technokrata

Perverziót okoznak a játékok

Smart home

Perverziót okoznak a játékok

A fejlesztők a bűnösek – állítja a pápa.

A római katolikus egyház vezetője, Benedek pápa múlt heti beszédében a gyermekek esetében tapasztalható erőszakért és antiszociális viselkedésért egyértelműen az agresszív videojátékokat és az animációs filmeket tette felelőssé. A szentatya kemény szavak intézett a fejlesztőkhöz, akik remekeik révén dicsőítik a gonoszt. Leszögezte: a szórakoztatás nevében készülő minden program és alkotás – beleértve az animációs filmeket és videojátékokat – az erőszakot magasztalja, az antiszociális viselkedést követendő példaként ábrázolja, az emberi szexualitást pedig perverzióvá zülleszti. A pápa szerint a gyermekeket óvni kell a média káros hatásaitól annak érdekében, hogy megmaradjon bennük az emberi méltóság, a házasság és az igaz élet értéke.

Az egyházvezető szavai meghallgatásra találtak: mint ismeretes, az Európai Unióban jelenleg is folyik vizsgálódás az erőszakos játékok következményeiről. A német vezetés épp tanulmányt készíttet a megfelelő európai szabályozás kialakításának érdekében, amelyet az egész Unióra érvényesíteni kíván.

Az agresszív játékok szabályozása az Amerikai Egyesült Államokban sem ismeretlen, ám jelenleg állóvízben van. Eddig a legtöbb állam saját szabályozást igyekezett megvalósítani, azonban szinte kivétel nélkül mind megbuktak az alkotmány-megfelelési vizsgán.

A videojátékokkal kapcsolatba hozott bűncselekmények már nem csak a hatóságok vállát nyomják, a kutatók egyre nagyobb érdeklődést mutatnak a kiváltott hatások iránt. A legújabb kutatások azt mutatják, (mint arról már beszámoltunk) hogy az agyra gyakorolt hatásuk nemcsak mérhető, de olykor maradandó (paranoia) elváltozásokat is okozhat.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle