Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új DVD kamerák – kell ennél több?

Smart home

Új DVD kamerák – kell ennél több?

Újabb, DVD-re dolgozó Canon videokamerák tűntek fel a színen.

A DC210 és DC211 videokamerák nagyteljesítményű 35-szörös optikai zoommal, és azzal a DIGIC DV II processzorral rendelkeznek, melyet még a HD formátumú XL H1 számára fejlesztettek ki a Canon mérnökei. A kamerák egy kézzel is könnyen kezelhetőek, az új ˝Gyorsindítás˝ funkció bekapcsolás után azonnal felvételképes állapotba hozza a készülékeket, a menürendszer kezelésében pedig a kisméretű joystick segít.

Nagyteljesítményű zoom objektívek
A DC210 és a DC211 is a piacon jelenleg elérhető legerősebb nagyítást kínálja. A felhasználó távoli témákról is kiváló felvételt készíthet a képminőség romlásának veszélye nélkül – de az 1000-szeres digitális zoom is rendelkezésre áll. Az elektronikus képstabilizátor (EIS) kompenzálja a kamera bemozdulását, amely főleg az erős nagyítással történő videofelvételek esetén okozhat problémát.

Egykezes kamerakezelés, ˝Gyorsindítás˝ funkció
A kamera vezérlőelemeit optimálisan helyezték el a kameravázon – a kisméretű joystick a készülék hátoldalán pontosan a hüvelykujj alá esik, és többek között a beállítások kiválasztására, valamint a menükben való navigálásra használható. Mindkét kamera rendelkezik a Canon új ˝Gyorsindítás˝ elnevezésű funkciójával. A videokameráknak a bekapcsolás után általában néhány másodpercre szükségük van ahhoz, hogy felvételre készen álljanak. A ˝Gyorsindítás˝ gomb segítségével azonban a Canon új videokamerái szinte azonnal felvétel módba kapcsolhatók. A külön kijelölt ˝Gyorsindítás˝ gombbal először ˝Készenléti mód˝-ba kapcsolhatjuk a kamerát – ezzel energiát takaríthatunk meg – majd a gomb újbóli megnyomása után a készülék körülbelül egy másodperc alatt felvételre készen áll. E funkciónak köszönhetően rögzíthetünk olyan eseményeket is, amelyekről egyébként lemaradnánk – például gyermekünk első lépései, vagy futballmeccs esetén a győztes gól.

DIGIC DV II
A DIGIC DV II processzort először a HD sorozat csúcsmodelljébe, az XL H1-be építette be a Canon. A nagyfelbontású HD-képadatok feldolgozására kifejlesztett ultragyors áramkört ma már a Canon több kamerájában is megtaláljuk. Az osztott utas feldolgozásnak köszönhetően a videó- és fénykép-jeleket a processzor külön-külön dolgozza fel, így optimális színvisszaadást biztosít mindkettő számára.

Nagyobb rögzítési kapacitás
A kétrétegű (Dual Layer) lemezekkel (DVD-R DL) való kompatibilitás hosszabb rögzítési időket tesz lehetővé – egyetlen DVD lemezre akár 108 perc anyag is rögzíthető, így kevesebbszer kell megszakítani a felvételt.

Valódi széles formátum
Az új kamerákat a széles formátumú videók rögzítésére optimalizálták – de természetesen lehetőség van 4:3 formátumban való rögzítésre is. A 2,7 colos LCD és a 0,27 colos 16:9-es színes elektronikus kereső lehetővé teszi, hogy a videót széles formátumban követhessük és játszhassuk vissza. A DVD lezárása után az elkészült lemez azonnal megtekinthető egy DVD lejátszón.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés