Connect with us

Az Intel beszáll a videokártyák piacára

Smart home

Az Intel beszáll a videokártyák piacára

Különálló grafikus gyorsító az Inteltől.

Nemrég számoltunk be az AMD Fusion processzoráról, mely a jelenlegi központi illetve grafikus vezérlőegységeket ötvözné egyetlen processzorba. Ennek előnye, hogy olcsóbbá tehető egy standard irodai számítógép, hiszen nincs szükség különálló videokártyára vagy alaplapra integrált chipre a megjelenítéshez. Többek között ezért vásárolta fel az Advanced Micro Devices a kanadai székhelyű Ati vállalatot. Azonban nem maradt sokáig adós a válasszal az Intel sem.

Az Xbitlabs információi szerint a chipgyártó gigász be kíván lépni a különálló grafikus adapterek számára készített csúcskategóriás grafikus processzorok piacára. Legalábbis ezt sejteti a vállalat vizuális számítástechnikai csoportjának (Visual computing group) létrehozása, illetve az a tény, hogy az Intel tovább folytatja a grafikai hardverek tervezésben jártas mérnökök felvételét. A most formálódó csoport, a vállalat weboldalán olvasható információk szerint arra fog fókuszálni, hogy diszkrét grafikus termékeket fejlesszen ki, melyek – multimagos architektúrával – a high-end kliensplatformokat célozzák meg. Elképzelésük szerint az itt elért eredmények idővel hozzájárulnak a mobil kliensek, szerverek és beágyazott platformok képességeinek kiterjesztéséhez.

Habár nem ez az első alkalom, hogy az Intel azért vesz fel mérnököket, hogy saját GPU-t fejlesszen, most először jelentette ki a vállalat, hogy különálló grafikus termékeket akar létrehozni, melyek akár integrálásra is kerülhetnek az általános célú mikroprocesszorokkal. Igaz, hogy az asztali számítógépbe szánt videokártyák piacát a játékkonzolok, a notebookok és az integrált megoldások alaposan megcsonkították, viszont még így is egy negyedévente közel 5 milliárd dolláros bevételt generáló szegmensről beszélünk. Sőt, ha sikeressé válik az Intel fejlesztése, nem kizárt, hogy a konzolok piacára is betörhet, ahogy ez megtörtént az Xbox révén először az Nvidiával, aztán az Atival.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019
maxresdefault

SmartPhone

Nokia okostelefond van? Akkor azonnal frissítsd Pie-ra!

2019. július 13. szombat
procentric

Smart-TV

TV-k veszik át a wifi-hotspotokat a hotelekben

2019. július 10. szerda

Dotkom