Connect with us

Hirdetés

technokrata

Száznál is több új LG modell: eltűnnek a fehér dobozok

Smart home

Száznál is több új LG modell: eltűnnek a fehér dobozok

A háztartási és elektronikai berendezések egyre inkább az enteriőr részeivé válnak.

A légkondicionálás manapság életünk elengedhetetlen része, amely az utóbbi években, más elektrotechnikai termékekhez hasonlóan óriási fejlődésen ment keresztül. Ki gondolta volna néhány évvel ezelőtt, hogy a magastechnológiának köszönhetően, bizonyos betegségektől menekülhetünk meg. Az LG legújabb klímaberendezései antibakteriális légtisztító szűrővel is rendelkeznek.

Mint ismeretes, az LG teljesen megváltoztatta a légkondicionálók hagyományos arculatát. A cég úgy alakította át a háztartási készülékeket, hogy azok megjelenésükkel idomuljanak a nappali bútorzatához, illetve a belső dekorációhoz, így a „fehér doboz” többé nem lesz olyan feltűnő. A vállalat egyébként öt nagyvárosban – New York, Tokió, Milánó, Peking, Szöul – működtet úgynevezett design kutató központot, hogy időben reagálni tudjon a gyorsan változó trendekre. A vállalatóriás kutatóinak figyelme jelenleg egyre inkább az egészségmegőrzés és a természetes design felé fordul.

Az LG ART COOL légkondicionálói különböző színben kaphatók, illetve egyes darabok olyan híres festők klasszikus műveit idézik mint Van Gogh, Sisley, vagy Matisse, aminek köszönhetően a készülékek inkább festménynek tűnnek, mintsem háztartási eszköznek. Ausztráliában egy helyi jellegzetességet, a Sydney Operaházat ábrázoló légkondicionálót bocsátottak piacra. Az iszlám országokat Mekka motívummal díszítő, a brazil piacot pedig focistát ábrázoló légkondicionálóval célozta meg az LG. A vásárlók családi fotójukat is rányomtathatják légkondicionálójukra, így saját igényeknek megfelelően alakítható a készülék. A split-típusú-légkondicionálók 129, illetve 147 mm-es méretükkel a piacon kapható legvékonyabb modellek.

A légkondicionálók átalakítása nem csak az esztétikára korlátozódik. A készülékeket mosható és újra használható félig áteresztő szűrőkkel szerelték fel, így ezeket nem kell évente cserélni, ellentétben a konkurens termékekkel. Az LG légkondicionáló technológiája többek között a Nano Plazma légtisztító rendszernek köszönhetően a legtermészetesebb módon hűt, ezáltal egészségesebb környezetet is biztosít. Az ART COOL légkondicionálók Multi Power System (MPS) rendszerben is alkalmazhatók. Ez a technológia a világon elsőként kombinál több kompresszort egy hűtőkörön belül, így akár 70%-kal kevesebb energiát használ fel, mint a hagyományos egykompresszoros modellek.

2007-re vonatkozóan az LG nemrég 103 új modellt mutatott be, melyek számos olyan egészségmegőrző tulajdonsággal büszkélkedhetnek. A készülékekben megtalálható az cég „Purifying Care System” légtisztító rendszere, számos szűrő a fehéraranytól a catechinig, HEPA (high efficiency particulate air) és nem hiányzik a palettáról a fotokatalizátor sem, amelynek feladata a levegőben található formaldehidek és más káros, gáznemű szerves anyagok vízzé és szén-dioxiddá történő lebontása. Az LG légkondicionálói automata portalanító és sterilizáló szárító funkciókkal is rendelkeznek, hogy szenny- és pormentesen tartsák a készülék belsejét. A portalanító funkció naponta kipucolja a szűrőkben megszorult porrészecskéket és tisztán tartja a készüléket. Az automata sterilizáló szárító funkció fertőtleníti a hőcserélő belsejét és a kondenztálja felületét, valamint lenyűgöző módon 99,9%-ban távolítja el a penészt és a baktériumokat.

Az LG új légkondicionálói már kaphatóak Koreában és hamarosan világszerte is elérhetőek lesznek.

Idén az LG 60%-ra tervezi növelni a tengerentúli gyártási kapacitását, és a célja 16 millió légkondicionáló készülék előállítása. A cég tengerentúli gyártási kapacitása 2006-ban 55% volt, 14.8 millió légkondicionálóval. Az LG hat darab, kifejezetten légkondicionáló rendszerekre specializált Kutató-fejlesztő Központot működtet világszerte, és 2010-ig növelni fogja ezek számát. A hat központ Koreában, Észak-Amerikában, Kínában, Ázsiában és a FÁK-ban működik.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés