Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tavaly egy egész Anglia csatlakozott a kínai mobiltáborhoz

Smart home

Tavaly egy egész Anglia csatlakozott a kínai mobiltáborhoz

Csak decemberben több mint egy Írországnyi felhasználóval gyarapodtak.

A hongkongi KGI Securities elemzői szerint a világ legnagyobb mobilszolgáltatója, a China Mobile decemberben 4,82 millió új felhasználót toborzott – ez a szám több mint Írország lakossága. A vállalat a múlt évben összesen 53,2 előfizetői szerződést írt alá, 300 millióra növelve ügyfélbázisát. Valamivel kisebb riválisával, a China Unicommal együtt összesen 6,1 millióval növelték a tavalyi év utolsó havában a mobilfelhasználók számát Kínában. Az ország második, és a sorban egyben az utolsó szolgáltatója 142 millió előfizetőt tudhat magáénak. A két cég tavalyi egész éves termése több mint 60 millió felhasználóra rúg, amely valamivel több, mint az Egyesült Királyság összlakossága.

Köztudott, hogy Kína keményen szabályozza többek között a távközlési piacát is, gondoskodva az ország vezetése által befolyásolt China Mobile ügyfélbázisának növekedéséhez szükséges ideális környezetről.

Az ügyfélszám erőteljes gyarapodásának köszönhetően a China Mobile bevétele 21 százalékkal, 37,7 milliárd dollárra nőtt az elmúlt egy év alatt. Adózás előtti eredménye 12,5 milliárd dollár. Sajtóértesülések szerint az összegből 285 milliót Pakisztán legrégebbi mobilszolgáltatója feletti irányítás megszerzésére költi a vállalat. A befektetés, amely 89 százalékos érdekeltséggel jár a kínai vállalat számára, az első sikeres külföldi akvizíciója a szolgáltatónak.

Bár a mobilcég került a reflektorfénybe, a fix vonalú hálózati szolgáltató, a China Telecom is növekedésről adott számot, annak ellenére, hogy a vezetékes telefonszolgáltatás terjedése jelentősen lelassult a mobilszolgáltatások miatt. Mindenesetre a vállalat 640 ezer új vonalat kötött be decemberben, elérve a 223 millió vonalas előfizetői határt.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés