Connect with us

Hirdetés

technokrata

Fogadjon virtuális orvost!

Smart home

Fogadjon virtuális orvost!

Komoly tünetek vezetnek a szívtipró dokik rendelőjébe.

Amerikában is meg szeretnék reformálni az egészségügyet, hogy az még hatékonyabb és betegközpontúbb legyen, úgy, hogy az orvosok se rokkanjanak bele. Hamarosan ugyanis az élmény, miszerint a betegek munkaidő alatt órákat töltöttek várótermekben egy tíz perces vizit miatt, már csak a kellemetlen emlékek széles tárházát gyarapítja mindkét fél részéről. Ehelyett elég egy e-mailt küldeni orvosunknak, aki az általunk megadott adatok alapján felírja a szükséges gyógyszereket. Sőt, az online rendelés azt is lehetővé teszi, hogy ha éppen aznap betegedünk le, akkor már aznap ellátásban is részesüljünk várótermezés, telefonos bejelentkezés nélkül, még ha csak egy közönséges nátháról is van szó. A szolgáltatást Amerika-szerte több tucat orvosi rendelőben próbálgatják.

Ha magunk sem tudjuk mi bajunk van, a szükséges egészségügyi információk megadásán túl egy legördülő menüből választhatjuk ki, milyen tünetekkel rendelkezünk. Ez persze nem azt jelenti, hogy az orvosi ellátás minden szintje virtuálisan is megoldható, csupán a háziorvosi teendők bizonyos része ültethető át online környezetbe. Természetesen, a tüneteink alapján az online orvos a személyes vizsgálat mellett is dönthet, ilyenkor időpont egyeztetés következik. Bár ebben az esetben nem kerülhető el a várótermezés, a tapasztaltok szerint ez csupán néhány percet rabol el az amerikaiak életéből, hiszen az online rendszer a rendelési idő 60 százalékát szabadítja fel, azaz bőven jut idő minden megjelentre.

A szakemberek azt remélik, hogy a nyolcmillió dolláros TransforMED nevű projekt eredményeként a jövőben a háziorvosok és a betegek közötti kapcsolat javulni fog.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés