Connect with us

technokrata

Túlhajtott kétmagos a notebookban

Smart home

Túlhajtott kétmagos a notebookban

Speciális kiadás az UFO-noteszgépből.

Az Alienware extrém hordozható számítógépei között is különc típusról közölt részleteket. Az Area-51 m5700 modell különkiadása nagyjából azt tudja, amit az alapmodell, de néhány extrával is el van látva, felkeltendő a vásárlók érdeklődését. Például a T7600-as Core 2 Duo processzor órajelét maga a forgalmazó hajtja túl, 2,66 GHz-re. A kijelző notebookoknál szokatlan felbontású is lehet: 1900×1200 pixeles.

Memóriájának maximális kapacitása 2 GB-nyi lehet, természetesen DDR2 SDRAM-okkal bővíthető eddig a hordozható masina. Winchestere legfeljebb 200 GB-nyi adatot képes befogadni, és igény szerint akár Blu-ray meghajtóval is felszerelhető az m5700-as. Az alapkiépítettség esetén 1300 dolláros árat a fenti pluszok durván 4000 dollár környékére tornásszák fel, feltéve, ha a megrendelő igényt tart az Ati X1900-s grafikus vezérlőjére is.

Az persze egyértelmű, hogy a mobilitás jegyében minél kevesebb energiát igénylő processzorok csúcskategóriás példányának túlhúzása egyetlen felhasználó számára sem indokolt. Az Alienware azonban nem is a hétköznapi vásárlóknak kínálja készülékeit, hanem azoknak, akik mindenből a maximumot szeretnék (még ha ennek nincs is már gyakorlati jelentősége). A lehetőség legalább megvan.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp