Connect with us

technokrata

PC-s filmnézés a TV-n

Smart home

PC-s filmnézés a TV-n

Számítógépvezérlés a nappaliból.

A Las Vegas-ban tartott Consumer Electronics Show-n a Netgear által bemutatott Digital Entertainer HD egyenesen a képernyőre és Hi-Fi berendezésre varázsolja a digitális tartalmakat. Az elődhöz képest nem csak a HDMI (High Definition Multimedia Interface) jelent fejlődést, hanem a kezelőfelület is átláthatóbbá és egyszerűbbé vált, aminek köszönhetően a PC-s tartalmak a nappaliból is irányíthatóvá válnak.

Amennyiben a PC rendelkezik TV-tunerrel, az EVA8000 segítségével programozottan felvehetőek, szüneteltethetőek a kedvenc TV- műsorok és az optikai audiókimenetnek köszönhetően mindezt surround hangzásban élvezheti a szerencsés felhasználó. Adatforgalom Etherneten vagy WLAN-on keresztül történik és Windows-alapú tartalmak esetén minden jogvédett tartalom is elérhető. Ugyanakkor az EVA8000 használatához nem szükséges a PC, hiszen egyéb háttértárolókat – iPod, USB háttértárak – is kezel az eszköz.

A Follow Me funkciónak köszönhetően a futó mediafájlokat, akár más szobából, más eszközről leállíthatjuk és aztán tovább nézhetjük/hallgathatjuk. Szintén új funkció a Party Mode, ami használatával szinkronizálhatjuk a zenelejátszást, így akár szobánként állíthatjuk be a kívánt zenét. Szintén a zenekedvelők számára lehet előnyös, hogy az EVA által természetesen az internetes rádiók is közelebb kerülnek. Ugyan a termék célja, hogy kapocsként működjön a TV és számítógép között, saját software segítségével a monitorról a TV képernyőre kerülhet a display.

A Digital Entertainer HD tartalmazza a HDMI portot, ami a digitális AV kapcsolatot tesz lehetővé, videó és audió kimenethez rendelkezik sztereo RCA csatlakozással ill. optikai kimenettel, S-video- és SCART kapcsolattal is. A media eszköz természetesen kezeli a legkedveltebb média (MPEG1/2/4, WMV, XviD, H.264) és audio (MP3, WAV, WMA, FLAC, M4A, AAC, AC3) formátumokat. A The Digital Entertainer HD (EVA8000) várhatóan 2007 első negyedévében lesz elérhető, mintegy 350 dolláros áron.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák