Connect with us

35x-ös optikai zoom!

Smart home

35x-ös optikai zoom!

A Canon bejelentette MD-sorozatú legújabb MiniDV digitális videokameráit.

Az MD160, MD150, MD130 és MD110 modellek 35-szörös optikai zoom-mal rendelkeznek – ez az egyik legnagyobb nagyítási érték a ma kapható MiniDV videókamerák között -, és mind a négy készülék alkalmas széles formátumú videók készítésére is.

35-szörös optikai zoom

Az MD sorozat tagjai a ma kapható egyik legerősebb nagyítású objektívvel rendelkeznek. Az elektronikus képstabilizátor (EIS) kompenzálja a kamera bemozdulásait, ami főként az erős nagyítással készülő videofelvétel esetén lehet probléma – ezenkívül 1000-szeres digitális zoom is rendelkezésre áll. Az MD sorozat tagjait széles formátumú (16:9) videók felvételére optimalizálták. Mindegyik modell 2,7 colos képátlójú, széles formátumú LCD kijelzővel és 0,35 colos színes elektronikus keresővel (EVF) rendelkezik. Felvétel közben a videó ugyanolyan formában tekinthető meg, mint ahogyan a 16:9 képformátumú televízión megjelenik majd.

Könnyű felvételkészítés
Az egy gombnyomással előhívható ˝Könnyű felvételkészítés˝ mód minden beállítást automatikusra kapcsol, így kezdők is kiváló snitteket készíthetnek, hiszen csak a témára kell koncentrálniuk. Az LCD keretén elhelyezett joystick segít a menükben való navigálásban és a beállítások kiválasztásában.

Mikrofonbemenet
Az MD110 mikrofonbemenete lehetővé teszi külső mikrofon csatlakoztatását is. Ez különösen nagyobb eseményeken bizonyulhat hasznosnak, ahol a környezeti zaj problémát okozhat (például színházi előadás vagy iskolai ünnepélyek felvételénél)

Gyorsindítás

Az MD160, az MD150 és az MD130 kamerák rendelkeznek a Canon új, ˝Gyorsindítás˝ elnevezésű funkciójával is. A videokameráknak a bekapcsolás után általában szükségük van néhány másodpercre ahhoz, hogy felvételre készen álljanak. A ˝Gyorsindítás˝ segítségével azonban a videokamera szinte azonnal felvétel módba tud kapcsolni. A külön kijelölt ˝Gyorsindítás˝ gombbal először ˝Készenléti mód˝-ba kapcsolhatjuk a kamerát (ezzel energiát takaríthatunk meg), majd a gomb újbóli megnyomása után a készülék körülbelül egy másodperc alatt készen áll a felvételre. A funkció segítségével rögzíthetünk olyan eseményeket is, melyekről egyébként lemaradnánk – például gyermekünk első lépései, vagy futballmeccsen a nyertes gól.

Digitális fényképek
Az MD160, az MD150 és az MD130 alkalmas digitális fényképek rögzítésére is, ezért mellékelik hozzájuk a Canon Digital Video Solution programot is. A fényképeket a kamerák Secure Digital (SD) vagy SDHC (nagykapacitású SD) kártyákra rögzítik. Az SDHC kártyákra több kép fér el, sőt tárolható rajtuk kisfelbontású videoklip is, amelyet például e-mailben való elküldésre szántunk. A DIGIC DV képfeldolgozó processzorral 640×480 képpont méretű fényképet videó rögzítése közben is lehet készíteni. Az ilyen méretű képek alkalmasak videókazetta-címkék készítésére is.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019
maxresdefault

SmartPhone

Nokia okostelefond van? Akkor azonnal frissítsd Pie-ra!

2019. július 13. szombat
procentric

Smart-TV

TV-k veszik át a wifi-hotspotokat a hotelekben

2019. július 10. szerda

Dotkom