Connect with us

Hirdetés

technokrata

Gagyi vagy menő?

Smart home

Gagyi vagy menő?

Technikaőrülteknek való újdonság, vagy hasznos újítás? Szavazzunk!

A 2007-es CES kiállításon számos olyan eszközt, készüléket, köznyelven cuccot mutattak már be, amiért a nézők vagy rajongtak, vagy elkönyvelték egy újabb technokrata kütyünek, amit a legtöbben úgyse látnak viszont soha többet. Mi most a The Register segítségét igénybe véve bemutatjuk a 10 legérdekesebb terméket, melyről fórumunkban szavazni és véleményt nyilvánítani is lehet – kinek melyik tetszett. Lássuk hát a szórakoztatóbbnál szórakoztatóbb jelentkezőket!

1. iRobot Create – Az emberiséget a takarítás rabigájából felszabadító Roomba önműködő porszívót létrehozó vállalat egy olyan robotot készített a diákoknak, technikaőrülteknek és más robotrajongóknak, melyet saját maguk programozhatnak. Söradagoló a hűtőből, vagy hörcsögvezérelte robot? Mindkettő megvolt már, hála az iRobotnak.

2. Elvis robot – Második helyen is egy automatikus működésre képes szerkentyű áll, melyet a Robosapienről ismert Wowee készített. Az amerikaiak Elvis Presley iránti rajongása nem ismer határokat, ez az imádat manifesztálódott ebben a szerkezetben is. Nemcsak hogy a Király klasszikusait képes megszólaltatni, de mozogni is tud.

3. Hasbro/Creative MP3 lejátszó – Az Apple-lel már évek óta tartó háborúban a Creative újabb fegyvert vet be: a legfiatalabbakat célozza meg Playskool nevű prototípus médialejátszójával. Játék és zene egyben, avagy rászoktatás egészen kis kortól kezdve. Apu meg majd fizet(?) a dalokért. Vagy jönnek az 5 éves gyerekkalózok.

4. Eclipse Solar Gear – Lehet, hogy unfair előnyhöz juttatjuk a lista negyedik helyén álló ketyerét, de a környezetbarát, a notebookokat napenergiával tölteni képes hordtáska annyira elnyerte a tetszésünket, hogy még külön cikket is kanyarítottunk róla: itt ni.

5. USB-s gitár – A Behringer iAXE393 elnevezést biztosan nem egy jólfizetett kreatív találta ki; a szörnyű név mögött egy nem kevésbé ökör „találmány” lapul – egy USB-s gitárt tisztelhetünk a készülékben. A mindössze 100 dollárba kerülő eszközzel merevlemezre rögzíthetjük fantasztikus gitárszólónkat, és talán a játékunkat követő szomszéd támadások visszaveréséhez is jól jöhet – ha máshogy nem, ütőeszközként hasznosítva.

6. R2D2 mobil szórakoztató rendszer – A Csillagok Háborúja világát ezúttal a kis hengerfejű robot képviseli, ami lassan többet tud a való életben, mint amire a moziban képes volt. használható rádiónak, de „megeszi” a CD-ket, lejátssza az MP3-akat, a WMA-t és a legtöbb ismert zeneformátumot. Képes DVD-s filmek, játékok falra való kivetítésére, és még mozogni is tud. Azt nem tudni, hogy Obi Van Kenobi mesternek szóló üzenettel szállítják-e, de az ára engedni sejteti, hogy nem lesz tömegtermék: az Egyesült királyságban 1500 fontért lesz megvehető 2007 nyarától.

7. Belkin Tunestudio for Ipod – Egy mini, Ipodhoz fejlesztett mixer. Az ember csak belerakja a direkt erre a célra létrehozott slotba az Apple zenelejátszóját, és máris tekergetheti a gombokat. Hátránya, hogy ez nehezebben használható védekezésre – akkor már inkább az USB-s gitár. Persze attól még „jó” cucc lehet, szavazzon rá (ha tetszik)!

8. JVC GZ-HD7 Everio HD kamkorder – Videofelvétel megdöbbentő minőségben: ezt nyújtja az egykor szebb időket is megélt távol-keleti cég kamerája. 1080p felbontású mozgóképeket rögzíthetünk a 60 GB-os merevlemezre (ismerve a BD és a HD-DVD tárkapacitását, maximum néhány órányit). A mintegy 1000 fontos ár sokakat elriaszthat, pedig a készülék maga a megtestesült jövő.

9. Erector Spyke robot – A legviccesebb versenyző, melyet: A, nem a Skype-hoz fejlesztettek; B, nem szexuális segédeszköz. A többi stimmel. És hogy mi ez a többi? Egy olyan Wi-Fi vezérelt robotról van szó, mely gumitalpakon gurul előre, mint egy miniatűr terminátor (az első változatok, természetesen). Elvis-t azért nem nyomja le, de akinek a kicsi tetszik, szavazzon erre!

10. Ego Waterproof Ipod speaker system – A lista másik, szintén Ipodra kihegyezett résztvevője, mely tulajdonképpen egy komplett hangrendszer, ami még a vizet is bírja. Mit bírja – a trendi búvárok ezt viszik magukkal cápavadászatra, amin természetesen a Jaws-ban megismert filmzene fokozhatja a feszültséget a víz alá. Persze kádban is használható, sőt. 200 dollárért szabad a gazda (Ipod nélkül).

Kattintson! Képek a kütyükről.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés