Connect with us

technokrata

Online közösségfüggők a fiatalok

Smart home

Online közösségfüggők a fiatalok

A tinédzserek több mint fele lóg közösségi portálokon.

Pew Internet & American Life Project által készített új tanulmány szerint a 12 és 17 év közötti amerikai fiatalok több mint fele tagja valamilyen közösségi portálnak. Az idősebb tinédzserek, közülük is inkább a lányok, rendelkeznek online profillal olyan közösségépítő oldalakon, mint a MySpace.com vagy a FaceBook.com. A pontos adatok szerint a 12 és a 17 éves korcsoportban a lányok 58, míg a fiúk 51 százaléka regisztrálta már magát legalább egyszer. A 15 és 17 év között korcsoportban a lányok hetven, míg a fiúk csupán 57 százaléka tette ugyanezt.

A tanulmány szerint a fiatalok 91 százaléka közeli barátaikkal való kapcsolattartásra, 82 százaléka távoli barátságok fenntartására, 49 százaléka új barátságok kötésére használja a közösségépítő portálokat. Mindössze 17 százalék az, aki flörtölés céljából lép be egy ilyen oldalra.

A közösségépítő site-ok számának rendkívüli növekedése miatt nemcsak a szülők, hanem a politikusok is aggódnak, mivel ezeken az oldalakon személyes információkat tesznek közzé a tinik, kiszolgáltatva ezzel magukat esetleges visszaéléseknek, bűncselekményeknek. Bár az adatokból az is kiderült, hogy a közösségépítő oldalak fiatal felhasználói igen körültekintőek, és tudatában vannak a veszélynek.

A tanulmány úgy találta, hogy a felhasználók közül az 55 százaléknyi tinédzsernek 21 százalékánál nem látható a profil. Azok, akik láthatóvá tették magukat, 59 százalékban mondták azt, hogy csupán barátaik számára elérhetőek az információk róluk.

A Parents & Teens 2006 című tanulmány elkészítése során 935, 12-17 éves fiatalt és szüleiket kérdezték meg.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák