Connect with us

technokrata

Kokainosak a bankjegyek

Smart home

Kokainosak a bankjegyek

A papírpénzek 99,9 százalékán található kábítószer.

Angliában gyakorlatilag minden bankjegyen nyomokban kimutatható a kokain – állítják igazságügyi szakemberek. A két milliárd forgalomban lévő papírpénz 99,9 százaléka kapcsolatba került valamilyen úton/módon a dél-amerikai kokacserjéből származó alkaloiddal.

A bristoli székhelyű Mass Spec Analytical több mint 1.500 darab 10 és 20 fontos bankjegyet vizsgált meg, melyek kilenc különböző vidéki és városi településből érkeztek vissza a bankokhoz. Az elemzők emellett ecstasy-t, heroint, és kendert is találtak „a tényleges szennyezettségnél feltehetően jóval kisebb mértékben, mivel a szóban forgó kábítószerek hamar lebomlanak.”

A kutatást vezető Dr. James Carter rámutatott: „Ezzel szemben, ha a kokain egyszer rákerül a papírpénzre, nem könnyen távozik onnan. A kokainszemcsék ugyanis fennakadnak szinte minden bankjegy rostjain.”

A spanyoloknál sem jobb a helyzet: az El Mundo laboratórium 100 bankjegyet vizsgált meg, és 94 százalékán talált kokain-maradványokat. A papírpénzeket Spanyolország különböző részeiről, iskolákból, szupermarketekből és gyógyszertárakból vételezték. Figyelembe véve, hogy az országban közel egy milliárd bankjegy van forgalomban, elmondható, hogy 142 millió ember érintkezik közvetlenül a droggal. A labor becslései szerint 475 ezer spanyol rendszeres kokain-használó.

Egy, 2003-ban készült német felmérés szintén hasonló adatokkal szolgált, mint a spanyol vizsgálat eredményei.

A szakemberek bíznak abban, hogy az elektronikus fizetési eszközök elterjedésének köszönhetően a számok csökkeni fognak.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák