Connect with us

Internetes figyelmeztetés: halált hozó site-ok

Smart home

Internetes figyelmeztetés: halált hozó site-ok

A táplálkozási zavarokban szenvedőket fenyegeti veszély.

A brit Eating Disorders Association figyelmezetést adott ki, miszerint az étkezési rendellenességekről szóló weboldalak emberek halálát okozzák azáltal, hogy az anorexiát és a bulimiát korántsem betegségként tüntetik fel, hanem egyfajta életstílusként reklámozzák, tippeket adva az örök soványság megőrzéséhez, mindezt nádszálvékony modellekről készült fotókkal alátámasztva. Ráadásul az internetes fórumok és chat-ek is lehetővé teszik a felhasználóknak, hogy tippeket adjanak egymásnak – például milyen gyógyszerek idéznek elő hányást, és mely oldalakon lehet beszerezni őket.

A szakértők úgy vélik: a táplálkozási zavaroktól szenvedő fiatalok gyakran nem is fogják fel, hogy mi történik velük, és az oldalakat szerkesztőknek pedig elképzelésük sincs, milyen következményekkel jár a kezeletlen – csontritkulással, meddőséggel járó – betegség

Amerikai kutatások szerint az ilyen önsegítő közösségi oldalak látogatói jóval inkább ellenállnak annak, hogy megfelelő segítséget és kezelést találjanak. Steve Bloomfield szóvivő szerint öt anorexiás vagy bulimiás betegből egy korábban hal meg amiatt, hogy nem kap megfelelő kezelést. Mint elmondta: az ilyen internetes oldalak szó szerint megölik a betegeket.

A londoni királyi egyetem étkezési rendellenességgel foglalkozó szervezetének szakembere, Janet Treasure szerint a brit 14-24 éves nők 5-10 százaléka rendelkezik valamilyen táplálkozási zavarral. Arányában nézve ez a föld nőlakosságának majdnem egy százaléka.

A táplálkozási zavarokra legutóbb akkor figyelt fel a világ, amikor tavaly két dél-amerikai modell is belehalt kóros soványságába.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

hono

SmartPhone

A HONOR 20 augusztus 1-től kapható Magyarországon

2019. július 22. hétfő
Sony A7R

Kamera

61 megapixeles fényképezőgép a Sonytól

2019. július 22. hétfő
longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019

Dotkom