Connect with us

technokrata

UFO-akták az Interneten

Smart home

UFO-akták az Interneten

Megmagyarázhatatlan égi jelenségeket tesz közkinccsé a francia űrügynökség.

Európa legrégibb űrügynöksége, a francia Centre National d´ Etudes Spatiales (CNES, France Space Agency) bejelentette, hogy kész az UFO-észlelésekről készített jelentéseit online publikálni. Az 1962-ben alakult CNES a nemzeti űrprogramot irányítja, a hordozórakéták (Ariane) és műholdak készítése mellett a francia űrhajósok programjának összeállításáért is felelős. Az űrügynökség szóvivője szerint a közel 1.600 esetet tartalmazó adatbázis február végére válik elérhetővé.

A France Space Agency egyébként 1977-óta végez hivatalos UFO vizsgálatokat a GEPAN (1977), majd a SEPRA (1988) programok keretében. Ez utóbbi, a Rare Aerospace Phenomena Study Department jelenleg több mint hatezer dokumentuma tartalmaz „fura jelenségek”-ről szóló leírásokat, jelentéseket, az elmúlt harminc évben pedig mintegy 1.200 UFO-észlelésről számoltak be a franciák.

Ha már a földön kívüliekről esett szó, a brit tudományos miniszter, Malcolm Wicks bejelentette, hogy a tervei szerint Anglia is részt vesz a NASA programjában, mely asztronautákat küldene a Holdra 2020-ig bezárólag. A miniszter elmondta, hogy támogatja a brit űrhajósok felkészítésének állami finanszírozását, mely révén csatlakozhatnak a Holdra tartó kolóniához. A NASA ugyanis a múlt hónapban hozta nyilvánosságra azon tervét, miszerint az elkövetkezendő húsz évben felépít egy holdvárost.

A Sun-nak nyilatkozva a politikus elmondta: „Ebben az évszázadban számtalan fantasztikus felfedezés tanúi lehetünk, nem kétséges, a britek egyikből sem maradhatnak ki.”Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle