Connect with us

Lehúznák a redőnyt a YouTube-on

Smart home

Lehúznák a redőnyt a YouTube-on

Ronaldo volt feleségének intim jeleneteit tartalmazó felvétel teszi nemkívánatossá a videomegosztó működését.

Egy brazil bíróság beszüntetné a YouTube üzemelését mindaddig, míg el nem távolítják a helyi híresség, Daniela Cicarelli intim pillanatait tartalmazó videót az oldalról. Egyes szakemberek szerint, mivel a YouTube a Google Inc. tulajdonában van, a brazil ítéletet nehéz lesz végrehajtatni az Egyesült Államokban.

A filmen a híres modell látható, ahogyan egy strandon a sekély vízben jelenlegi barátjával enyeleg. Daniela Cicarelli-t egyébként még nem is olyan régen még házastársi kötelékek fűzték az ismert futballistához, Ronaldo-hoz. A kicsit sötétre sikeredett felvétel volt az egyik legnézettebb videó.

Cicarelli és szeretője, a dúshajú Tato Malzoni ezen felháborodva együtt nyújtottak be keresetet a YouTube tulajdonosa, a Google ellen, 116 ezer dollárt követelve minden egyes olyan nap után, amikor a videó elérhető volt. A site-ról egyébként ekkor eltávolították a felvételt, ám a felhasználók újra és újra küldtek be másolatokat. Így ment ez hónapokon keresztül, míg a pár decemberben ráunt a huzavonára, és újabb pert indított azzal a céllal, hogy a YouTube mindaddig húzza le a redőnyt, amíg a videó elérhető felhasználói számára.

A bíróság a héten meg is hozta a döntést, ám a jogi szakértők szerint a végrehajtás kivitelezése nehézségekbe ütközhet, mivel a videomegosztó amerikai bejegyzésű cég.

Egy évvel ezelőtt hasonló eset történt: szintén egy brazil ítélet marasztalta el a Google-t közösségépítő portáljának, az Orkut-nak köszönhetően, annak rasszista és gyerekpornó tartalma miatt. A kifogásolt oldalakat eltávolították, ám egyes amerikai törvények miatt a felhasználó adatait nem hozták nyilvánosságra.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom