Connect with us

Hirdetés

technokrata

Limitált szériás szuperkompakt fényképezőgép

Smart home

Limitált szériás szuperkompakt fényképezőgép

A Panasonic elkészítette egyik szuperkompakt fényképezőgépének különleges kiadását.

A Panasonic Lumix DMC-FX07 Limited Edition különleges fényezést kapott, öt színben készül, még pedig egész pontosan 500 példányban. A limitált széria érdekessége, hogy a megszokottól eltérően nem papír-, hanem fadobozban kerül forgalomba – a spéci fényképezők ára körülbelül 100 ezer forint lesz.

A 7,2 megapixeles felbontású, 28 mm-es nagylátószögű f/2,8-5,6 LEICA DC objektívvel felszerelt 3,6-szeres optikai zoom funkcióval ellátott (35 mm-es ekv.: 28-102 mm) DMC-FX07 fényképezőgépek MEGA O.I.S. optikai képstabilizátorral és intelligens ISO-érzékenység vezérléssel rendelkeznek. A kis masinában egy 2,5 colos képátlójú kijelző teljesít szolgálatot.

Az FX01-ben bemutatkozó, rendkívül népszerű és nagyra értékelt 28 mm-es LEICA DC objektívet örökölte meg a DMC-FX07. A kategória legtöbb készülékéhez képest lényegesen nagyobb látószöget biztosító objektív a fényképezési lehetőségek új sorát kínálja; immár beltéren is nagyobb társaságot ábrázoló teljes csoportképet készíthet, illetve átfogó tájképet vagy építészeti kompozíciót örökíthet meg, és élvezheti a valódi perspektivikus, széles panorámaképek nyújtotta előnyöket.

Az elmosódott és életlen képkontúrok elleni küzdelem jegyében a Panasonic néhány évvel ezelőtt kifejlesztette az ún. MEGA O.I.S. rendszert, mely a kézremegés kompenzálását elősegítő objektív technológián alapul. A MEGA O.I.S. optikai képstabilizátor olyan technológia, melyet már hosszabb ideje beépítenek/beépítettek a Lumix fényképezőgépekbe.

Beltéri csoportképek készítése esetén előfordulhat, hogy a helyiség nem elég nagy ahhoz, hogy a fotós kellő távolságba tudjon helyezkedni a megörökítésre váró társaságtól. Így előfordulhat, hogy ˝csonka˝ csoportkép készül (nem mindenki fér bele a képbe). További probléma, hogy a fényviszonyok nem feltétlenül kielégítőek, így a képet készítő személy kénytelen vakut használni. Azonban, a 28 mm-es LEICA DC objektív és az intelligens képstabilizátor lehetővé teszik azt, hogy bármely felhasználó ideálisan szép képeket készíthessen ilyen körülmények között is. Olyan képeket, ahol mindenki belefér a képbe a kép hangulatvilágát elrontó vaku használata nélkül.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés